Search by category:
Egyéb kategória

A Sme rodina nagy figyelemmel fogja kísérni Mikulec eljárását a Kovařík-ügyben

A Sme rodina nagy figyelemmel fogja kísérni Mikulec eljárását a Kovařík-ügyben
Mészáros Richárd
2021. 08. 27., p – 22:28

2021. augusztus 28., szombat – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Az emberek a változásra szavaztak. Arra, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő legyen, a különbség azonban ez esetben szembeötlő” – áll a mozgalom állásfoglalásában. Míg Kovařík a meggyanúsítása után is a helyén maradhat, Diana Santusovát, az Ellenőrzési Szolgálat nyomozóját ugyanebben a helyzetben átmenetileg felfüggesztették, mutatott rá a Sme rodina, hangsúlyozva, hogy a rendőrfőnöknek továbbra is lehetősége lesz befolyásolni bizonyos ügyeket.

A közleményben arra is felhívják a figyelmet, hogy Kovařík elmondása szerint éppen Mikulec utasította arra a hatóságokat, hogy állítsák le a Matej Z. és Peter P. terheltek elleni akciót, amit azonban a tárcavezető visszautasított. „Ezért is fogjuk nagy figyelemmel kísérni a miniszter eljárását ebben az ügyben. Mindez természetesen nem segíti elő a rendőrségbe vetett bizalom megerősödését” – zárul a közlemény.

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség csütörtökön hivatali hatáskörrel való visszaélés és az igazságszolgáltatás akadályozásának bűncselekménye ügyében eljárást indított Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány ellen. Kovařík állítólag akadályozott egy folyamatban lévő letartóztatást, valamint a Matej Z. és Peter P. terheltek elleni büntetőeljárás menetét is. Kovařík elutasítja az ellene felhozott vádakat. Az eljárás ellen panaszt nyújtott be.

Bevezető
Pozsony |

A Sme rodina nagy figyelemmel fogja kísérni Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter eljárását Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány ügyében – tájékoztatott a mozgalom sajtóosztálya pénteken.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment