Search by category:
Egyéb kategória

Újabb veszélyes csalás a VÚB Bank nevében

Újabb veszélyes csalás a VÚB Bank nevében
Mészáros Richárd
2021. 08. 28., szo – 16:51

2021. augusztus 28., szombat – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az SMS-üzenetben arról tájékoztatják a címzetteket, hogy visszaéltek a bankkártyájukkal, ezért azt zárolták, az információ ellenőrzéséhez pedig arra kérik őket, hogy kattintsanak a linkre, majd adják meg a bejelentkezési adatokat. Mint a korábbi csalásoknál, ezúttal is egy hamis oldalra irányítják őket, ahol begyűjtik a kártya adatait, majd ellopják a rajta található összeget. Az adatok „ellenőrzésére” létrehozott oldal megtévesztésig hasonlít a VÚB weblapjára. Fontos azonban megjegyezni, hogy a bank soha nem küld ilyen SMS-eket vagy e-maileket, és nem kéri ügyfeleit, hogy ilyen módon ellenőrizzék adataikat.

A veszélyes linkre kattintva az áldozat egy olyan űrlapra juthat, amely állítólag az adatok ellenőrzésére szolgál, de így csak a bejelentkezési és érzékeny adatokat adja át csalóknak, akik könnyen visszaélhetnek velük, és pénzt csalhatnak ki az emberektől.

A link azonban magára az átverésre is figyelmeztethet. Már a rövidített link neve, amely nem is tartalmazza a VÚB Bank nevét, arra utal, hogy gyanús tevékenységről van szó. Éppen ezért, ha ilyen vagy ehhez hasonló üzenetet kap e-mailben vagy akár SMS-ben, akkor semmiképpen se kattintson a linkre, és soha ne adja meg a kártyaadatokat ilyen felszólításra.

Ha be akar bizonyosodni, hogy minden rendben van a kártyájával, hívja fel a bank ügyfélszolgálatát, és jelentse az esetet.

Bevezető

Újabb csalási hullámról számolt be a rendőrség a Hoaxok és csalások elnevezésű Facebook-oldalán. A csalók a VÚB Banknak adják ki magukat, és kérik az áldozatoktól az internetes banki bejelentkezési adatokat.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment