Search by category:
Egyéb kategória

Északon és egyes déli járásokban kiadós eső várható

Északon és egyes déli járásokban kiadós eső várható
Hegedűs Norbert
2021. 08. 30., h – 10:28

2021. augusztus 30., hétfő – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

A kiadós esőzések miatt hétfő délig másodfokú figyelmeztetés lépett érvénybe a Turdossini, Liptószentmiklósi, Poprádi és a Késmárki járásban (okres Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok). „Helyenként akár 50-80 milliméternyi csapadék is leeshet” – figyelmeztetett a SHMÚ azt is hozzátéve, hogy a csapadék kisebb károkat okozhat.

Zsolna és Eperjes megye (Žilinský, Prešovský kraj) legnagyobb részében elsőfokú figyelmeztetés lépett érvénybe, és ez a Rozsnyói, Iglói, Vágbesztercei, Rimaszombati, Nagyrőcei és a Breznóbányai járásra is vonatkozik (okres Rožňava, Spišská Nová Ves, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Revúca, Brezno). Ezeken a területeken a csapadékmennyiség elérheti az 55 millimétert.

18:00 óráig másodfokú hidrológiai figyelmeztetés lépett érvénybe a Turdossini járásban. Az SHMÚ továbbá elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Felső Vág menti, a liptói (Liptov), a kiszucai (Kisuce), az árvai (Orava) területeken, valamint Poprád (Poprad) környékén, illetve a Bodrog felső szakasza mentén lévő járásokban.
 

Bevezető

Hétfőn Szlovákia északi területein kiadós eső várható, de egyes déli területeken is jelentős csapadékra lehet számítani. A meteorológusok ezért első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Északon áradások is előfordulhatnak. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott a honlapján.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment