Search by category:
Egyéb kategória

Fico szerint a koalíció azért nem akar Mikulec leváltásáról tárgyalni, mert fél az igazságtól

Fico szerint a koalíció azért nem akar Mikulec leváltásáról tárgyalni, mert fél az igazságtól
Mészáros Richárd
2021. 08. 30., h – 22:14

2021. augusztus 31., kedd – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy a kormánykoalíció ma nem volt hajlandó megvitatni a Smernek a belügyminiszter leváltását célzó javaslatát, és gyáván elmenekült a parlamentből” – közölte a pártelnök.

Fico felidézte azokat az okokat, amelyek miatt az ellenzék le akarja váltani a minisztert. Mikulecet kenőpénz elfogadásával gyanúsítják, valamint azzal, hogy többször is találkozott Matej Z.-vel, a pozsonyi Takáč-bűnbanda egyik tagjával a lakásán, hogy vallomásokról egyeztessenek. A Smer azt is felrója a miniszternek, hogy leállította a Matej Z. és két másik tanú ellen irányuló rendőrségi akciót. Fico szerint Mikulec felhasználja ezeket az embereket. Ezzel kapcsolatban hamis tanúvallomásokat és hamis vádaskodást említett.

Mikulec elutasítja a vádakat. Azt állítja, hogy nem ismeri Matej Z.-t, és soha nem is találkoztak. Cáfolta azt is, hogy az említett akció leállítására utasított volna bárkit. Hétfőn reggel bejelentette: Ficót feljelenti rágalmazás miatt.

Bevezető
Pozsony |

A koalíció azért utasította el a Roman Mikulec (OĽaNO) leváltásáról szóló javaslat megvitatását, mert fél a belügyminiszter visszaéléseit leleplező igazságtól, jelentette ki hétfőn Robert Fico, a Smer elnöke. A koalíció hétfői obstrukciójával és a rendkívüli ülés elnapolásával kapcsolatban a koalíció kétszínűségéről beszélt.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment