Search by category:
Egyéb kategória

Két hétre ismét leáll a termelés a Suzukiban

Két hétre ismét leáll a termelés a Suzukiban
Hegedűs Norbert
2021. 08. 30., h – 15:41

2021. augusztus 30., hétfő – 15:49
Friss ikon
Off

Törzs

Félvezetőhiány miatt idén már másodszor áll le a termelés a Suzuki Zrt. esztergomi autógyárában. A termelés szeptember hatodikától tizennyolcadikáig szünetel, és ez érinti a cég több száz szlovákiai dolgozóját is. Ezzel összefüggésben lapunk arról érdeklődött, hogy a kényszerű leállás miképp hat ki a műszakokra, hogy érinti ez a szlovákiai munkásokat, a dolgozók bérét, mi a helyzet a Suzuki beszállítóinál, illetve az alkatrész- és a chiphiány miatt késik-e a cég a megrendelésekkel? A Suzuki kommunikációs titkársága megkeresésünkre csak annyit válaszolt, hogy szeptember 6. és 18-a közt valóban leállás lesz, ez alatt az idő alatt a gyár minden érintett munkatársának pihenőnapokat biztosítanak, melyeket transzfernapok segítségével a munkaidőkereten belül később pótolnak.

Kihasználva a termelési szünetet vállalatunk számos, az éves beruházási tervben szereplő innovációs programot valósít meg. Folytatjuk az „okosgyárhoz” kapcsolódó fejlesztések kiaknázását, újabb anyagmozgatási feladatokat automatizálunk, fejlesztjük munkatársaink közvetlen munkakörnyezetét. Anyavállalatunk környezetvédelmi célkitűzéseivel összhangban pedig újabb lépéseket teszünk a karbonsemlegesség felé“ – fejtette ki válaszában Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a cég szóvivője.

A Suzuki Zrt. autógyára idén júliusban szintén a félvezetőhiány miatt kényszerült leállni, augusztusban pedig az éves karbantartási munkák miatt szünetelt a termelés.

Bevezető

A félvezetők hiánya miatt az esztergomi gyár ismét leállásra kényszerül, a pihenőnapokat később a munkaidőkereten belül pótolják – közölte a cég az Új Szóval.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment