Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvár átadta a stafétát Ólublónak

Érsekújvár átadta a stafétát Ólublónak
Száz Ildikó
2021. 08. 31., k – 07:40

2021. augusztus 31., kedd – 11:14
Friss ikon
Off

Törzs

A császári-királyi lovardában tartották 2020-ban a Lég(Új)vár nyitógáláját. A koronavírus miatt a város kénytelen volt több tervezett rendezvényt elhalasztani, így végül mintegy húsz hónapig tartott az egy évre tervezett programsorozat.

A zárógálán köszönetet mondtak Pavel Strážai programigazgatónak, Denisa Felixová projekt koordinátornak, a programtanácsnak és a városi hivatal kulturális főosztálya valamennyi dolgozójának. A Hullámok között címmel rendezett zárógálán magyarul és szlovákul köszöntötték a közönséget. Jelen volt Dušan Buran, a Művészetet Támogató Alap kuratóriumi elnöke, Richard Kováčik az Audiovizuális Alap kuratóriumának elnöke, Jozef Kovalčík, a Művészetet Támogató Alap igazgatója, valamint Besztercebánya küldöttsége, amelytől Érsekújvár vette át korábban a kultúra városa stafétáját. Egyfajta közös érsekújvári köszönetként, ajándékként is rendezték a zárógálát, a koronavírus nehéz időszakában helytálló egészségügyi dolgozóknak és a szociális létesítmények dolgozóinak. Az érsekújvári kórház és a megye önkormányzata minden érdeklődőnek lehetővé tette a védőoltás felvételét a rendezvény idején az öltözőben lévő oltófülkében.

„Amikor a császári-királyi lovardában 2020-ban a nyitógálával elindítottuk a kultúra városa programsorozatot, még nem sejtettük, hogy a járvány miatt a kulturális és a társadalmi élet egy időre leáll, és a Lég(Új)vár projekt megvalósítása tovább tart. Koncertek, előadások, kiállítások zajlottak a városban, különféle újonnan felfedezett helyszíneken is. Ma átadtuk a stafétát Ólublónak, és sikeres, kulturális programokban gazdag évet kívánunk nekik” – mondta Klein Ottokár, aki ezúttal tenoristaként is fellépett a műsorban, és a közönség álló tapssal jutalmazta előadását. A közreműködők egyike volt az érsekújvári Fekete Tamás zongoraművész, fellépett Göbő Sándor és Göbő Anna, az Érsekújvári Művészeti Alapiskola pedagógusai, Katka Koščová énekes, és meglepetés vendégként Filip Jančík hegedűvirtuóz és zenekara.

Érsekújvárban, a kultúra városában az eredetileg tervezett nyolcvannégy programot végül sikeresen megvalósították, az eseményeken mintegy tizenötezer látogató vett részt, és további negyvenötezren követték figyelemmel az online-közvetítéseket.

Bevezető
Érsekújvár |

Rendkívül sikeresnek értékelték a Lég(Új)vár programsorozatot a szombat esti zárógálán, amelyen Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere átadta a kultúra városa cím stafétáját Ľuboš Tomkonak, Ólubló (Stará Ľubovňa) polgármesterének.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment