Search by category:
Egyéb kategória

Az iskolák ráfizethetnek az oltatlanokra

Az iskolák ráfizethetnek az oltatlanokra
Mészáros Richárd
2021. 09. 01., sze – 23:24

2021. szeptember 2., csütörtök – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az oktatási tárca azt ígéri, központilag nem rendelik el a távoktatás bevezetését, az alacsony oltottsági arány miatt azonban egyes járásokban nagyobb a valószínűsége, hogy gócpont alakul ki, ezért szeptember végén a diákok kénytelenek lesznek ismét otthonról tanulni. A szaktárca járványügyi szakértőket és matematikusokat bízott meg egy prognózis kidolgozásával, mely előrevetíti, hogy alakul a járványhelyzet ősszel az iskolákban. A szakemberek egy kockázati együtthatót dolgoztak ki, mely alapján feltüntették azokat a járásokat, ahol a vírus terjedése miatt leginkább fennáll az iskolabezárás veszélye.

Az alapiskoláknál a Nagykürtösi, a Poltári, a Rimaszombati, a Gölnicbányai és a Námesztói járás számít kockázatosnak. Gröhling szerint ezekben a járásokban nagyobb valószínűséggel kell majd bezárni osztályokat, de a tanárok átoltottsága és a 12 évnél idősebb diákok aránya is fontos tényező lesz. A tárcavezető hozzátette, bár a fiatalok oltása emelkedett – egy hónap alatt 19%-ról 22%-ra nőtt – a regionális különbségek továbbra is gondot jelentenek. A koronavírus-járvány előző hullámához képest Gröhling nagy különbségnek tartja, hogy javítottak a Covid-automatán, így azok az iskolák, ahol magasabb az átoltottsági arány, nyitva maradhatnak majd.

Bevezető
Pozsony |

A gyerekek ma országszerte visszatérnek az iskolapadba. Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter szerint szeptember végén bezárhatják az iskolákat Rimaszombatban, Nagykürtösön és Gölnicbányán.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment