Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec: Fontos, hogy ne legyünk kitéve tömeges migrációnak

Mikulec: Fontos, hogy ne legyünk kitéve tömeges migrációnak
Hegedűs Norbert
2021. 09. 01., sze – 08:10

2021. szeptember 1., szerda – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Afganisztán előidézi mindazokat a biztonsági kockázatokat, amelyeket csak el tudunk képzelni. Véleményem szerint kulcsfontosságú, hogy ne ismétlődjön meg az, amit 2015-ben tapasztaltunk. Nem veszíthetjük el az ellenőrzést az Afganisztánból és a térségből kiinduló migráció felett. A cél, hogy ne legyünk kitéve nagy számú migráns érkezésének. Szeretném biztosítani a szlovák állampolgárokat afelől, hogy prioritásként fogjuk kezelni mindazoknak az alapos átvilágítását, akik a határainkhoz érkeznek” – hangsúlyozta Mikulec.

Az EU Tanácsának rendkívüli ülését az elnöklő Szlovénia hívta össze. A tanácskozáson az Európai Unió tagállamainak belügyminiszterei vettek részt. A fő téma a nemzetközi partnerekkel való együttműködés koordinálása volt. Ezzel kapcsolatban a résztvevők két fő célt fogalmaztak meg: visszaállítani a régió stabilitását, valamint eljuttatni a humanitárius segítséget Afganisztán és a környező országok legsebezhetőbb lakosainak, elsősorban a nőknek és a gyerekeknek.

Bevezető

Szlovákia szempontjából fontos, hogy ne legyünk kitéve az Afganisztánból kiinduló tömeges migrációnak. Ezt Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter jelentette ki kedden az EU Tanácsának brüsszeli rendkívüli ülése után. A TASR hírügynökséget a Szlovák Belügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatta.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment