Search by category:
Egyéb kategória

Afgán válság – A Pentagon vezetői le akarják vonni a háború tanulságait

Afgán válság – A Pentagon vezetői le akarják vonni a háború tanulságait
Mészáros Richárd
2021. 09. 02., cs – 08:20

2021. szeptember 2., csütörtök – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Semelyik hadművelet nem tökéletes, de ebből a tapasztalatból is le fogjuk vonni a tanulságokat” – jelentette ki Lloyd Austin miniszter, aki korábban tábornok volt, és maga is harcolt Afganisztánban. „Én mindig büszke leszek arra a szerepre, amelyet betöltöttünk ebben a háborúban, de nem várhatjuk az afganisztáni veteránoktól, hogy nagyobb egyetértés legyen közöttük, mint az amerikai társadalom bármely más részében. Az utóbbi napokban sok szigorú véleményt hallottam, és ez fontos, mert ez a demokrácia, ez Amerika!” – jelentette ki újságíróknak nyilatkozva.

Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, aki szintén harcolt Afganisztánban, azt mondta: az utóbbi napok érzelmileg nagyon nehezek voltak számukra, de katona létükre türtőztetik magukat. „Mindannyian vergődünk egyfelől a fájdalom, a düh és a bánat, másfelől a büszkeség és az erély érzése között. De alázattal és őszintén tanulni fogunk a taktikai, műveleti és stratégiai tapasztalatokból” – mondta.

Bevezető

Az amerikai védelmi minisztérium vezetői elismerték szerdán: „fájdalmas, egyben dühítő” érzés, hogy a tálib lázadók uralma alá került Afganisztán, és elhatározták, hogy levonják a húsz évig tartó, minap véget ért háború tanulságait.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment