Search by category:
Egyéb kategória

Szigorúbb szabályok vonatkoznak az oltatlanokra – miért választhatnak az orvosok, hogy kiket fogadnak?

Szigorúbb szabályok vonatkoznak az oltatlanokra – miért választhatnak az orvosok, hogy kiket fogadnak?
Balaskó Réka
2021. 09. 02., cs – 13:41

2021. szeptember 2., csütörtök – 15:18
Friss ikon
Off

Törzs

Az éttermek mellett az orvosok is választhatnak, hogy kiket engednek a rendelőikbe – derül ki az egészségügyi minisztérium augusztus 25-től érvényben lévő irányelvéből, ami a poliklinikákat, egészségügyi központokat, ambulanciákat és alkotmányos egészségügyi intézményeket érinti. Ennek értelmében a szolgáltató eldöntheti, hogy csak az oltottak, teszttel rendelkezők és fertőzésen átesettek számára tart nyitva, vagy feltételek nélkül fogadja a betegeit. 

Negatív tesztet kérhetnek az oltatlan betegektől az általános orvosok, fogorvosok, az alkotmányos egészségügyi intézmények, poliklinikák és ambulanciák. A PCR 72 óráig, az antigén tesztek 48 óráig érvényesek. Tehát, ha valaki rehabilitációra vagy masszázsra jár, akkor akár hetente többször is teszteltetnie kell magát.

Problémát jelent azonban, hogy az embereknek maguknak kell megfizetniük a teszteket. Antigén teszt esetében öt euróról van szó. A PCR tesztek ügyében azonban az állam a nyári szünet végéig nem hozott döntést arról, hogy kiknek mennyit fizet. Egyelőre csak az egészségügyileg indokolt vagy sürgősségi esetekben finanszírozzák.

(br, pluska)

Bevezető

Augusztus 25-től hatályos az egészségügyi minisztérium új irányelve, amely szigorítja az oltatlanokra vonatkozó szabályokat. Nemcsak az éttermek, hanem az orvosok is választhatnak, hogy milyen feltételek mellett fogadják pácienseiket!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment