Search by category:
Egyéb kategória

Žilinka visszautasítja az ellene felhozott vádakat

Žilinka visszautasítja az ellene felhozott vádakat
Mészáros Richárd
2021. 09. 02., cs – 14:41

2021. szeptember 2., csütörtök – 14:43
Friss ikon
On

Törzs

Továbbá bírálta azokat a politikusokat, akik ezzel vádolják őt. Hangsúlyozta: nem hagyja magát semmilyen módon megfélemlíteni, és azt sem engedi, hogy a döntéseit politikusok, a média vagy bárki más kikényszerítse – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Žilinka szerint néhány politikus a saját pártján belül sem tud rendet teremteni, az ő döntéseinek kritizálását pedig arra használják fel, hogy eltereljék a figyelmet saját hiányosságaikról.

„Nem tartozom senkinek, nem vagyok senki hűbérese. A szakmai kereteken kívül nem kommunikálok egyetlen politikussal sem” – jelentette ki azzal, hogy visszautasítja azokat a rágalmakat, mely szerint ő intézte el, hogy ejtsék a vádakat Pčolinský ellen.

Azzal kapcsolatban, hogy Jaroslav Haščák üzletember, Ľubomír Arpáš, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárításának egykori vezetője, valamint Arpáš felesége ellen, a Gorilla-ügyben felhozott vádakat ejtették, elmondta, nem állt rendelkezésre kellő mennyiségű és minőségű bizonyíték, amely indokolta volna a büntetőeljárás folytatását a vád tárgyát képző cselekmény miatt.  Žilinka egyúttal kritizálta a Penta központjában múlt évben tartott rendőrségi akciót. 

Žilinka elmondása szerint a Gorilla-felvételek nem használhatók fel bizonyítékként. Ezt a Szlovák Alkotmánybíróság megállapításaival, valamint az Európai Emberi Jogi Bíróság ítéletével támasztotta alá.

Žilinka csütörtöki sajtótájékoztatóján a Denník N, az Aktuality és a SME újságíróit sem engedték részt venni. 

(TASR, Denník N)

Az Új Szó kiadója a DUELL-PRESS Kft., amely a Penta befektetési csoport 100 százalékos tulajdonában van.

Bevezető
Pozsony |

Maroš Žilinka főügyész visszautasította, hogy ő intézte volna el, hogy ejtsék a vádakat Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt vezetője ellen.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment