Search by category:
Egyéb kategória

Először gyilkolt Új-Zélandon a delta variáns

Először gyilkolt Új-Zélandon a delta variáns
Mészáros Richárd
2021. 09. 04., szo – 09:29

2021. szeptember 4., szombat – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint az áldozat egy kilencvenes éveiben lévő nő, akinek krónikus betegségei is voltak. Új-Zélandon február közepe óta nem volt halálos áldozata a járványnak.

„Minden halál arra emlékeztet, hogy milyen károkat okoz a Covid-19, ha bejut közösségünkbe” – fogalmazott közleményében Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő.

„Az idősebb új-zélandiak és a krónikus betegek vannak a legnagyobb veszélyben, és éppen ezért fontos eszközt jelentenek a lezárások a vírus feltartóztatásában” – hangoztatta a miniszterelnök.

Aucklandben augusztus közepe óta szigorú korlátozások vannak érvényben, amióta megjelent a városban a delta variáns. A szigetország többi részén is arra kérték az embereket, hogy, ha lehet, maradjanak otthon. Az iskolák, kávézók, éttermek és a nyilvános helyek többsége is zárva van.

Jelenleg 782 aktív fertőzöttről tudnak az új-zélandi hatóságok; 765-ről Aucklandben, 17-ről pedig a fővárosban, Wellingtonban. Az ötmillió lakosú országban 3392 ember kapta el a vírust a járvány kezdete óta, amelynek a szigetországban 27 halálos áldozata van.

Bevezető

Első alkalommal szedett halálos áldozatot az új típusú koronavírus delta variánsa Új-Zélandon; szombaton 20 újabb fertőzöttet találtak Aucklandben, ahol a legújabb járványhullám felütötte a fejét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment