Search by category:
Egyéb kategória

Peruban terjed a vírus mű nevű variánsa

Peruban terjed a vírus mű nevű variánsa
Mészáros Richárd
2021. 09. 04., szo – 16:12

2021. szeptember 4., szombat – 16:17
Friss ikon
Off

Törzs

Lely Solari, az egészségügyi intézet járványügyi szakértője elmondta, hogy a mű nevű variáns egyelőre nem terjed gyorsan, és Peruban továbbra is a koronavírus gamma, lambda és delta variánsa a leggyakoribb.

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy a mű variáns 39 országban van jelen, és különös figyelmet szentelnek neki, mert jelentős szerepe volt abban, hogy Kolumbiában berobbant a járvány második hulláma.

A mű variáns először Moquegua régióban jelent meg május 12-én.

Solari megjegyezte, hogy egyelőre nincsenek olyan tanulmányok, amelyek igazolnák, hogy a koronavírusnak ez a változata könnyebben terjedne vagy súlyosabb megbetegedéshez vezetne.

Egyelőre egyetlen ember vesztette életét Peruban a mű nevű variáns miatt. Az illető nem volt beoltva koronavírus ellen.

Peruban eddig 2 153 092 fertőzöttje és 198 420 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb összesítése szerint.

Az egészségügyi minisztérium közölte, hogy több mint 19 millió adag, koronavírus elleni vakcinát adtak be országszerte. Az első adagot 10 721 005-en kapták meg, a teljes védettséghez szükséges dózist pedig 8 439 644-en.

Bevezető

A perui egészségügyi intézet szombaton közölte, hogy 86 esetet regisztrált a koronavírus mű nevű variánsából az ország 14 régiójában, miközben továbbra is a gamma variáns vezeti a fertőzöttségi listát.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment