Search by category:
Egyéb kategória

Hamšíkék számára csak a győzelem elfogadható

Hamšíkék számára csak a győzelem elfogadható
Lencsés Zoltán
2021. 09. 06., h – 18:43

2021. szeptember 7., kedd – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovákok előbb döntetlent játszottak Szlovéniában (1:1), majd szombaton hazai pályán kikaptak Horvátországtól (0:1). „Tisztában vagyok vele, hogy a teljesítményünk alapján hat pontot kellett volna szereznünk, mégis csak egyet sikerült. Ezek a pontok hiányozni fognak” – jegyezte meg Štefan Tarkovič szövetségi kapitány. Így aztán a csoport negyedik helyén álló szlovákoknak kötelező a győzelem ma Ciprus ellen, hogy életben maradjanak esélyeik legalább a második, pótselejtezőt érő hely elérésére. Emellett Hamšíkék szeretnék kiengesztelni a szurkolókat a selejtezők rajtján Cipruson mutatott kiábrándító játékuk miatt. Az akkori 0:0 kapcsán rengeteg kritikát kaptak, ami csak fokozódott a Málta elleni hazai remi után.

„A szigetországiaknak jól szervezett csapatuk van, mély blokkban állnak fel. Szem előtt tartjuk, mi történt a tavaszi meccsen, és tanulunk belőle. Bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni az utolsó szeptemberi selejtezőt” – tette hozzá Tarkovič.

A szakembernek sérülés, illetve betegség miatt le kell mondania Matúš Bero és Jakub Holúbek játékáról. Amennyiben ismét bizalmat szavaz Peter Pekaríknak, a Hertha védője 107-edszer fog pályára lépni a válogatottban, ezzel utoléri az örökranglistán Miroslav Karhant. A párost már csak Marek Hamšík előzi meg, akinek 25 meccses „fórja” van.

„Gyorsan követik egymást a találkozók, ezért nagyon fontos a jó regeneráció. Ciprus főleg azért kellemetlen ellenfél, mert a háromvédős felállásban lényegében az egész csapatuk védekezik. De egyszerűen muszáj nyerni” – mondta a csatár Róbert Boženík. „A horvátok ellen semmi nem ment be, reméljük, ez megváltozik, és meglesz a három pont” – nyilatkozta a védő Dávid Hancko.
A két csapatnak a mai lesz az ötödik egymás elleni találkozója, a már említett 0:0 mellett a 2008-as Eb-selejtezőkön két szlovák győzelem született (3:1, 6:1), egy 2009-es barátságos meccsen pedig Ciprus nyert 3:2-re. A mai, pozsonyi mérkőzésen azeri bíró fújja a sípot. (TASR, ot)

Bevezető

Kötelező a győzelem a szlovák labdarúgó-válogatottnak a mai (20.45), Ciprus elleni vb-selejtezőn, amellyel a Tarkovič-csapat lezárja a szeptemberi hármas blokkot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment