Search by category:
Egyéb kategória

Nem lesznek újabb határlezárások Szlovákia, Csehország és Ausztria között

Nem lesznek újabb határlezárások Szlovákia, Csehország és Ausztria között
Hegedűs Norbert
2021. 09. 07., k – 19:02

2021. szeptember 7., kedd – 19:10
Friss ikon
Off

Törzs

Sebastian Kurz osztrák kancellár arra emlékeztetett, hogy meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal, és az oltás jelenti a fegyvert ellene. Andrej Babiš cseh kormányfő továbbá arról biztosított, hogy semmilyen lockdown nem lesz.

Kurz egyértelműen elutasította a határok lezárását. „Ez komoly gazdasági károkat okoz” – jelentette ki a közös sajtótájékoztatón, ezenkívül az export és az idegenforgalom problémáira emlékeztetett. „Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal, a vírus nem fog eltűnni” – így Kurz. Ha valaki azt hiszi, hogy az oltás helyett más intézkedésekre van szükség, mint amilyen az iskolák bezárása vagy a határok lezárása, akkor ezeket az intézkedéseket jövőre, és akár három év múlva is be kellene vezetni – tette hozzá Kurz.

„A határok lezárása már szóba sem jön” – egészítette ki Heger azt is hozzátéve, hogy az oltás erős fegyver, noha a három ország közül Szlovákiában a legalacsonyabb a beoltottak aránya. A járvány idején a gazdasági visszaesés olyan jelentős volt, hogy ez még egyszer nem ismétlődhet meg.

„Mindhárman azt mondjuk, hogy a megoldást az jelenti, ha meggyőzzük az embereket arról, hogy oltassák be magukat” – mondta Babiš. „Az egyetlen hatékony fegyver a Covid-19 ellen, az oltás” – hangsúlyozták.

A slavkovi hármak csoportja 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy szorosabbra fűzze Szlovákia, Csehország és Ausztria regionális szintű együttműködését.

Bevezető

A határokat már biztosan nem fogják lezárni, mint 2020 márciusában. A megoldást a lakosság minél nagyobb arányú átoltottsága jelenti. Ebben egyezett meg a szlovák és a cseh kormányfő, valamint az osztrák kancellár a slavkovi hármak találkozóján, a Csehországban található lednicei kastélyban.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment