Search by category:
Egyéb kategória

Oktatási jellegű projekt indul Gömörben és Nógrádban a roma gyerekek számára

Oktatási jellegű projekt indul Gömörben és Nógrádban a roma gyerekek számára
Hegedűs Norbert
2021. 09. 07., k – 14:40

2021. szeptember 7., kedd – 14:50
Friss ikon
Off

Törzs

A projekt a kulturális és nevelési jellegű, rimakokavai Láčho drom polgári társuláshoz kötődik, amely több mint 140 000 euró támogatást szerzett ennek megvalósítására.

„A projektet Nyustyán, Klenócon, Rimakokaván és Poltáron valósítjuk meg” – mondta Vladimír Sendrei, a társulás elnöke. „Az oktatóink és mentoraink minden városban vagy faluban hat roma tanulóval foglalkoznak az iskolában, akiknek a szüleikkel is kapcsolatban vannak” – tette hozzá.

A projekt célja, hogy javuljon a marginalizált közösségek műveltségi szintje, elsősorban a romáké, és hogy olyan támogatást nyújtsanak a tanulóknak, amelynek köszönhetően sikeresen befejezhetik az alapiskolát, és átléphetnek a középiskolába.

A projekt az Európai Szociális Alapnak és az Európai Régiófejlesztési Alapnak köszönhetően az Emberi Erőforrások fejlesztési program keretén belül valósul meg, és 2023 júniusáig tart.

Bevezető

Tíz gömöri és nógrádi oktató és mentor kezdte meg ezekben a napokban annak a projektnek a megvalósítását, amely a rimaszombati és poltári járásbeli marginalizált roma közösségek alapiskolás tanulóinak az oktatására irányul.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment