Search by category:
Egyéb kategória

Kolíková kilép a Za ľudíból, az SaS frakciójához csatlakozik

Kolíková kilép a Za ľudíból, az SaS frakciójához csatlakozik
Mészáros Richárd
2021. 09. 08., sze – 08:30

2021. szeptember 8., szerda – 09:08
Friss ikon
On

Törzs

A Za ľudí távozó képviselők egy új platformot hoznak létre, és csatlakoznak az SaS frakciójához, így az utóbbi tagjainak száma 13-ról 19-re nő. 

Kolíková hangsúlyozta, továbbra is támogatják Eduard Heger (OĽaNO) kormányát, emellett továbbra is igényt tart az igazságügyi tárca vezetésére. 

Sulík szerint a Za ľudí veszélyt jelentett a kormány stabilitására. „Jelentősen növeltük annak esélyét, hogy a koalíció a választási idő végéig kitart” – mondta. A gazdasági tárca vezetője egyúttal leszögezte, követelik, hogy továbbra is Kolíková vezethesse az igazságügyi minisztériumot. 

A Tisztességes Szlovákiáért elnevezésű új platform nem tervez saját pártot alapítani – jelentette ki Kolíková, egyúttal nem zárta ki, hogy a jövőben az SaS párthoz csatlakozik. 

Kolíková elmondta, az SaS frakciójába való távozását még nem kommunikálta a Za ľudí vezetője, Veronika Remišová felé, miután nem érte el őt telefonon. Ezután egy SMS-üzenetet küldött a párt vezetőjének, amelyben azt írta: „Nagyon sajnálom”.

Röviddel Kolíková bejelentése előtt Vladimíra Marcinková, a Za ľudí képviselője is jelezte, kilép a pártból. „Csalódott vagyok, de az emberi jogsértések kiküszöbölésére, valamint a szlovákiai családok helyzetének javítására tett erőfeszítéseimet ez semmilyen módon nem befolyásolja” – írta a közösségi hálón megosztott bejegyzésében.

A hírt frissítjük!

Bevezető
Pozsony |

Mária Kolíková igazságügy-miniszter és további hat képviselő kilép a Za ľudí pártból, és az SaS frakciójához csatlakozik – jelentette be szerdán a Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszterrel közös sajtótájékoztatóján.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment