Search by category:
Egyéb kategória

Már az öt évnél idősebb gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni oltást

Már az öt évnél idősebb gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni oltást
Mészáros Richárd
2021. 09. 08., sze – 13:34

2021. szeptember 8., szerda – 13:34
Friss ikon
Off

Törzs

Lengvarský hangsúlyozta, hogy az oltás felvétele továbbra is önkéntes alapú, a gyerekek beoltása pedig szülői engedélyhez kötött. Előtte azt a gyermek kezelőorvosának vagy egy szakembernek is jóvá kell hagynia. A gyermekek a vakcinadózis egyharmadát kapják meg.

A szaktárca vezetője javasolja a gyerekek beoltását. Az oltást – elmondása szerint – saját, 12 évnél fiatalabb gyerekeinek is beadatja.

„Ezt kérték a szakemberek, a gyermekorvosok és más olyan orvosok is, akik az oltással és a gyermekek egészségvédelmével foglalkoznak. Ez a döntés ahhoz járul hozzá, hogy meg tudjuk védeni főleg a gyermekeknek azt az érzékeny csoportját, amelynek az oltás nélkül problémái lehetnének a Covid-19 betegséggel” – magyarázta a miniszter.

Hétfőtől már a harmadik oltás is felvehető Szlovákiában

Pozsony |

Hétfőtől lehetőség nyílik a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételére – tájékoztatott Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter szerdán.

Bevezető
Pozsony |

Szeptember 9-től, csütörtöktől már az öt évnél idősebb gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni oltást – tájékoztatott Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter szerdán.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment