Search by category:
Egyéb kategória

A 35. héten vizsgált összes szennyvízmintában azonosították a koronavírust

A 35. héten vizsgált összes szennyvízmintában azonosították a koronavírust
Hegedűs Norbert
2021. 09. 09., cs – 18:13

2021. szeptember 9., csütörtök – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A szennyvízben jelenlévő vírusmennyiségből előre jelezhető a járványhelyzet alakulása. Az RNS-vírus jelenlétét minden mintában kimutatták. A 35. héten vett néhány mintát még vizsgálnak” – mondta Ján Mikas országos tiszti főorvos.

Mikas hozzátette, Zsolna megyében enyhén emelkedett a víruskoncentráció, Kassa megyében a csökkenés ellenére még mindig magasak az értékek. Nagyszombat megyében csökkenést regisztráltak.

Szeptember 6-tól összesen 162 mintát vettek a regionális közegészségügyi hivatalok, ezek közül 141, azaz 87,04 százalék volt pozitív, vagy mutatott határértéket.

Az ÚVZ tájékoztatása szerint a szennyvíz vizsgálata hatékony módja a járványhelyzet elemzésének. „Továbbra is érvényes, hogy a regionális közegészségügyi hivatalok elsősorban járványügyi vizsgálatokkal – kontaktkutatással és célzott PCR-teszteléssel – azonosítják a járványgócokat” – tájékoztatott az országos tiszti főorvos.  
 

Bevezető

A 35. héten elemzett összes szennyvízmintában azonosították a koronavírust. Trencsén megyében nagymértékű növekedést regisztráltak a közegészségügyi szakemberek. Pozsony és Eperjes megyében is növekedett az érték – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment