Search by category:
Egyéb kategória

Az OĽaNO szívesen befogadná a Za ľudí még megmaradt képviselőit

Az OĽaNO szívesen befogadná a Za ľudí még megmaradt képviselőit
Mészáros Richárd
2021. 09. 09., cs – 23:11

2021. szeptember 10., péntek – 07:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Ha van kedvük, a Za ľudí képviselői beléphetnek az OĽaNO frakciójába, minden tisztességes, demokratikusan gondolkodó ember szívesen látunk” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Šipoš. Hozzátette, nyilván időre van szükségük, hogy elrendezzék a fejükben a dolgokat.

Šipoš emlékeztetett, hogy ha egy frakció létszáma nyolc fő alá csökken, automatikusan megszűnik. Ezzel arra reagált, hogy Boris Kollár házelnök (Sme rodina) szerdán kijelentette, áttanulmányozza, milyen lehetőségek vannak a Za ľudí frakciójának további működésére.

Richard Sulík, az SaS elnöke a Mária Kolíkát támogató hat képviselő átlépése után kijelentette, pártja fenn akarja tartani a jelenlegi kormánykoalíciót, az egyetlen feltétele, hogy Kolíková igazságügyi miniszter maradjon.

Válaszul Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke kijelentette, hogy a kilépők elárulták a párt érdekeit és tagságát.

Bevezető
Pozsony |

Ha van kedvük, a Za ľudí megmaradt képviselői beléphetnek az OĽaNO frakciójába – jelentette ki Michal Šipoš, az OĽaNO képviselői klubjának elnöke. Miután a Za ľudíból hatan átültek az SaS frakciójába, a pártnak csak négy parlamenti képviselője maradt: Miriam Šuteková, Alexandra Pivková, Juraj Šeliga és Jana Žitňanská. A házszabály szerint minimum 8 taggal működhet egy parlamenti frakció.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment