Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová szimbolikus ajándékot ad a pápának, hogy mit, azt nem árulták el

Čaputová szimbolikus ajándékot ad a pápának, hogy mit, azt nem árulták el
Hegedűs Norbert
2021. 09. 09., cs – 16:10

2021. szeptember 9., csütörtök – 16:11
Friss ikon
Off

Törzs

Roman Roth, az elnöki hivatala protokollosztályának igazgatója annyit közölt, hogy az ajándék Szlovákiát jelképezi. „Az átadás előtt nem árulunk el többet” – közölte Roth. A protokollszakember tájékoztatása szerint néhány részlet nyilvánosságra hozható arról, milyen ajándékokat kap a Szentatya szlovákiai tartózkodása során, de hogy az államfő ajándéka mi lesz, azt nem közölték előre.

Čaputová is kap ajándékot a pápától. „Nem protokolláris, hanem személyes ajándékokról van szó, amikor az ajándékozó elmondja, miért választotta ezt az ajándékot” – magyarázta Roth.

Ferenc pápa Pozsonyba, Kassára (Košice), Eperjesre (Prešov) és Sasvárra (Šaštín) látogat. Találkozni fog a három legfőbb közjogi méltósággal, valamint a zsidó és a roma közösségek képviselőivel. Sasváron homíliával egybekötött szentmise szerepel a Szentatya programjában.

Bevezető

Zuzana Čaputová köztársasági elnök pápának szánt ajándéka szimbolikus, de gyakorlati értéke is van – közölte Martin Strižinec, az államfő szóvivője, de hogy pontosan mi lesz ez, azt nem árulta el.  

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment