Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Elbúcsúztatták Jean-Paul Belmondót

GALÉRIA: Elbúcsúztatták Jean-Paul Belmondót
Hegedűs Norbert
2021. 09. 09., cs – 20:07

2021. szeptember 9., csütörtök – 20:10
Friss ikon
Off

Törzs

“Sosem hagyta abba a boldogság keresését, de adott is boldogságot” – mondta Victor Belmondo, a sztár unokája, aki maga is színész. Mellette volt a többi unoka és Belmondo legkisebb gyereke, Stella is az Invalidusok udvarában rendezett gyászszertartáson.

“Szeretjük Belmondót, mert olyan volt, mint mi” – hangsúlyozta Emmanuel Macron elnök gyászbeszédében.

“Zsaru, gazember, mindig nagyszerű” – folytatta az államfő, aki szavaival Belmondo első nagy sikerére, a francia új hullám ikonikus darabjára, a Kifulladásig című filmre utalt, amellyel 1960-ban egy csapásra híres lett.

A színész koporsóját A profi című film Ennio Morricone szerezte zenéjére vitték, a Köztársasági Gárda zenekara játszott.

GALÉRIA: Elbúcsúztatták Jean-Paul Belmondót
2021. 09. 09., cs – 20:10
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

TASR/AP-felvételek

A ceremónián sztárok sora vett részt, köztük Marion Cotillard színésznő, Thierry Frémaux, a cannes-i filmfesztivál igazgatója és Bob Sinclar dj, akinek művésznevét egy Belmondo alakította filmszereplő ihlette.

A párizsi Invalidusok udvarán a családtagokon és politikusokon, hírességeken kívül csaknem ezren vehettek részt a szertartáson, oltási igazolvánnyal kellett rendelkezniük. A kivetítők előtt is tömegek gyűltek össze, a televíziók élőben közvetítették a ceremóniát.

Este az Invalidusok kapui megnyílnak mindazok előtt, akik a koporsó előtt szeretnék tiszteletüket leróni.

Jean-Paul Belmondo temetése pénteken lesz Párizsban, előtte délelőtt 11 órakor a Saint-Germain des Prés templomban tartják a gyászmisét.
 

Bevezető

Állami tiszteletadással búcsúztatták el csütörtökön Jean-Paul Belmondo legendás francia színészt, aki 88 évesen hunyt el hétfőn.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment