Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová a repülőtéren fogadja Ferenc pápát

Čaputová a repülőtéren fogadja Ferenc pápát
Mészáros Richárd
2021. 09. 10., p – 17:21

2021. szeptember 10., péntek – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A Szentatyát vasárnapi érkezésekor az elnök asszony, valamint Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke, Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök és mások fogadják a repülőtéren. Nem lesz népes a küldöttség, de a legfőbb közjogi méltóságok jelen lesznek” – mondta Strižinec. A repülőtérről egyenesen az apostoli nunciatúrára, az ökumenikus találkozóra utazik a katolikus egyházfő, ahol beszédet mond. Ezt követően a Jézus Társasága tagjaival találkozik.

Zuzana Čaputová hétfőn reggel az elnöki palotában fogadja hivatalosan Ferenc pápát. Itt találkozik a katolikus egyházfő az államfő családjával, és több száz, kulturális, társadalmi vagy politikai területen tevékenykedő emberhez intéz beszédet.

Szeptember 15-én, szerdán, a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepén Čaputová részt vesz a sasvári szentmisén, ahol a Szentatya tart homíliát. Ez a pápa szlovákiai látogatásának utolsó hivatalos programpontja. Innen a pozsonyi repülőtérre utazik, és visszarepül a Vatikánba. A köztársasági elnök búcsúztatja Ferenc pápát a repülőtéren.

Pozsonyba, Kassára, Eperjesre és Sasvárra látogat el a pápa. Találkozni fog a három legfőbb közjogi méltósággal, valamint a zsidó és a roma közösségek képviselőivel. Sasváron homíliával egybekötött szentmise szerepel a Szentatya programjában.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök vasárnap délután a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtéren fogadja Ferenc pápát, aki Budapestről érkezik Szlovákiába, négynapos látogatásra – közölte Martin Strižinec, a köztársasági elnök szóvivője.  

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment