Search by category:
Egyéb kategória

Lipšic: Több vezeklő tanúnál ragaszkodni fogunk a letöltendő szabadságvesztéshez

Lipšic: Több vezeklő tanúnál ragaszkodni fogunk a letöltendő szabadságvesztéshez
Mészáros Richárd
2021. 09. 10., p – 15:41

2021. szeptember 10., péntek – 15:44
Friss ikon
Off

Törzs

Visszautasította, hogy az ÚŠP előzetesen megszüntetné az ügynevezett vezeklő tanúk elleni eljárásokat. „Nem tudok róla, hogy gyakran alkalmaztuk volna ezt a lehetőséget az együttműködő vádlottak esetében” – hangsúlyozta.

Lipšic kulcsfontosságúnak nevezte e vádlottak szerepét egyes bűncselekmények felderítésében, különösen a kenőpénzek átvételét illetően. Azt is hangsúlyozta, amikor a vizsgálati fogság elrendeléséről dönt a bíróság, figyelembe veszi, hogy mennyire megbízható a hatóságokkal együttműködő vádlott.

Lipšic korlátozná a főügyész jogát, amellyel megszüntetheti az ügyész jogerős határozatát, illetve a rendőrségi nyomozók előkészítő eljárás során hozott döntését. „A vádlott bűnösségéről és büntetéséről a bíróságnak kell döntenie, nem az ügyésznek vagy a főügyésznek” – érvelt Lipšic.

Bevezető
Pozsony |

A Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ragaszkodni fog ahhoz, hogy a bíróság ténylegesen letöltendő szabadságvesztést szabjon ki több olyan vádlottra is, akik együttműködnek a hatóságokkal – jelentette ki Daniel Lipšic különleges ügyész pénteken, a parlament alkotmányjogi bizottságának ülésén.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment