Search by category:
Egyéb kategória

Nem kell külön jelentkezni a vakcina harmadik adagjának beadására

Nem kell külön jelentkezni a vakcina harmadik adagjának beadására
Mészáros Richárd
2021. 09. 10., p – 13:54

2021. szeptember 10., péntek – 14:00
Friss ikon
On

Törzs

Az mRNS-vakcina harmadik adagjának a beadására legkorábban 8 hónappal a második oltás után van lehetőség. Az mRNS-vakcina harmadik adagját be lehet adni függetlenül attól, hogy a beoltott személy korábban vektor vagy mRNS alapú oltóanyagot kapott-e a Covid-19 betegség ellen.

A minisztérium ajánlása szerint a harmadik adagot először az egészségügyi alkalmazottak kapják meg, illetve az immunkompromittált páciensek, vagyis például azok, akik daganatos megbetegedésben szenvednek vagy szervátültetésen estek át, továbbá a szociális otthonok alkalmazottai és lakói, a tanárok és az oktatási intézmények alkalmazottai, a 60 év feletti páciensek, végül pedig a 18 éven felüli népesség többi része.

A minisztérium szerint az egyes csoportok sorrendje időközben még változhat. A regisztráció folyamatának részleteiről a belső rendszer beállítása után fognak tájékoztatni.

Bevezető
Pozsony |

Az elsőbbséget élvező személyeknek nem kell külön jelentkezniük a vakcina harmadik adagjának a beadására. Erről a lehetőségről egy SMS-üzenetben kapnak értesítést – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment