Search by category:
Egyéb kategória

Seress Zoltán holnap debütál Kassán a Kaland főszerepében

Seress Zoltán holnap debütál Kassán a Kaland főszerepében
Juhász Katalin
2021. 09. 10., p – 16:03

2021. szeptember 10., péntek – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Jászai-díjas Seress Zoltán holnap este debütál Kádár doktorként a Thália Színházban. Színpadi szerepei mellett több mozifilmben, tévéfilmben, sorozatban láthattuk őt (pl. A Hídember, Üvegtigris 1 és 2, Csak szex és más semmi, Mansfeld, Linda, Egynyári kaland, Aranyélet), hét éven át a Bárka Színházat is igazgatta. Régi vágya volt a Tháliában játszani, mivel személyesen is kötődik Kassához: családjának egy része onnét származik. 

A Kaland Márai Sándor legsikeresebb színpadi műve, 1940-ben mutatták be, aztán több mint háromszázszor játszották a Nemzeti Színházban, sőt filmváltozat is készült belőle. A cselekmény pár óra alatt zajlik le, és a végére valamennyi szereplő élete megváltozik. 

Kádár doktor, a híres orvosprofesszor karrierje csúcsán megtudja, hogy fiatal felesége összeszűrte a levet közvetlen munkatársával, és még aznap éjjel Franciaországba akarnak szökni. Megvizsgálja az asszonyt, és halálos betegséget állapít meg nála, amellyel legfeljebb fél évig élhet. A hódítóval közli a tényállást, utasítja őt, hogy csinálja végig ezt a kalandot, de orvosi kíséretként menjen a nővel, vigyázzon rá, és szépen, disz-kréten segítse át a túlvilágra. A sima felszarvazásból egy csapásra két férfi becsületbeli ügye lesz; a mindkettejük által szeretett nő nem tudhat meg semmit. 

A kassai előadást Beke Sándor rendezte, érdekesség, hogy a Kaland 2019-ben először került színre Márai Sándor szülővárosában. 

Bevezető

Tavaly októberben elhunyt az egri Kelemen Csaba, aki Kassán is többször vendégszerepelt, utoljára az egy évvel korábban bemutatott Kaland főszerepét játszotta. Ezt veszi át most Seress Zoltán, a Vígszínház művésze.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment