Search by category:
Egyéb kategória

Ferenc pápát megszólította a hagyományos szlovák üdvözlés

Ferenc pápát megszólította a hagyományos szlovák üdvözlés
Hegedűs Norbert
2021. 09. 13., h – 10:26

2021. szeptember 13., hétfő – 10:26
Friss ikon
Off

Törzs

Ferenc pápa kiemelte, hogy egy fiatal, de mély gyökerekkel rendelkező országba érkezett. Mint mondta, 28 éve a világ csodálattal figyelte, hogy két ország háborúskodás nélkül is képes szétválni. A pápa szerint Szlovákia küldetése, hogy a béke követe legyen Európa szívében.

Ferenc pápa szerint a koronavírus után nem elegendő a gazdaság újraindítása, mert az emberiség könnyen a nyereség kísértésébe eshet és így az átmeneti eufória az összekötés helyett megosztáshoz vezet.

A pápa azt modta, hogy megszólította őt a hagyományos szlovák üdvözlés: hogy kenyérrel és sóval fogadták. „A gazdagság nem a javak felhalmozásában, hanem a megosztásukban rejlik“ – mondta. A megtört és egyenlően elosztott kenyér a pápa szerint az igazságosság jelképe. A só a pápa szerint a szolidaritás jelképe – ahogy a só is csak akkor ad ízt, mikor feloldódik, a szolidaritás is csak akkor gazdagít, ha másoknak adjuk.

A pápa szerint nincs értelme panaszkodni a múlt miatt: fel kell tűrni az ingujjat, és közösen neki kell látni a jövő építésének.

Bevezető

Ferenc pápa elmondta, hogy megszólította őt a hagyományos, kenyérrel és sóval történő szlovák üdvözlés és ebbőla gesztusból kiindulva szólt az ország lakóihoz.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment