Search by category:
Egyéb kategória

Ilyen volt az Olasz Nagydíj sajtóvisszhangja: gigászok háborúja, brutálissá váló csata

Ilyen volt az Olasz Nagydíj sajtóvisszhangja: gigászok háborúja, brutálissá váló csata
Hegedűs Norbert
2021. 09. 13., h – 18:12

2021. szeptember 13., hétfő – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

Olaszország:
    ————
    Corriere dello Sport:
„Hamilton és Verstappen minden eszközt bevet az egymás elleni harcban, és mindketten meg vannak győzödve arról, hogy igazuk van. Ebben a káoszban a Ferrarinak sikerült csökkenteni a károkat, de a maranellóiak autói sokkal kevésbé versenyképesek, mint a legjobb csapatokéi”.
    Gazzetta dello Sport:
„Verstappen és Hamilton egymás elleni küzdelme brutálissá vált, olyan csatává, mint azok a legendás harcok, melyeket például Senna és Prost vívott egymással, és amelyek örökre a Forma-1 történelmének részei maradnak. Olyan csata zajlik most, amelynek résztvevői nagyban különböznek egymástól, eltérő a személyiségük és a karakterük. Ugyanakkor ez két generáció harca is egyben”.
    La Stampa:
„A Verstappen és Hamilton közötti csatát ezúttal nem a technika, hanem az erőszakosság döntötte el, és mindkettejük kiesését eredményezte. Leclerc mindent megtett, hogy tartani tudja a lépést a Mercedesszel és a McLarennel, de a Ferrari ennél többre nem volt képes Monzában”.
    Il Messagero:
„Max Lewis ellen: gigászok háborúja. Hamilton egész hétvégén szürke és ügyetlen volt, a Verstappen elleni párharcban viszont a büszkesége miatt nem akarta elengedni ellenfelét. Tette ezt egészen addig, amíg a két versenyautó ütközött, Verstappen pedig Hamilton +fejére ugrott+ kétségbeesésében”.
    La Repubblica:
„Féktelenül: Verstappen átgurult Hamiltonon. A melankolikus és szomorú hangulatú Monza rövid idő alatt brutális bikaviadal-arénává vált. Hamilton és Verstappen fej fej mellett harcolnak, mindketten mindenáron győzni akarnak. Monzában a Forma-1 újköri történetének legagresszívabb párharca tört ki”.

    Nagy-Britannia:
    —————
    The Guardian:
„A futamot Monzában Daniel Ricciardo, a McLaren versenyzője nyerte, de az olasz GP-t a célegyenes végén elhelyezkedő Rettifilo-sikánban történtek határozták meg. Verstappen és Hamilton egyszerre ért a kanyarba, a holland előzni akart, de ráhajtott a rázókövekre, amelyek megdobták a versenyautóját, s így Hamiltont is a kavicságyba sodorta”.
    Daily Mail:
„Szerencsére a HALO fejvédelmi rendszer megvédte Hamiltont és talán az életét is megmentette”.

    Németország:
    ————
    Frankfurter Rundschau:
„A szenzációs győzelmet arató Ricciardo újfent a cipőjéből ihatta az olasz pezsgőt, és megkínálta a másodikként célba érő csapattársát, Lando Norrist is. Miközben ők ketten elkezdték az ünneplést, Max Verstappen és Lewis Hamilton éppen a felelősség kérdését próbálta meg tisztázni a Forma-1-es világbajnoki cím megszerzéséért zajló őrült és mérgező párharc aktuális felvonása után. A képek magukért beszélnek, a győzelemért folytatott harc pedig egyre inkább emlékeztet Ayrton Senna és Alain Prost egymás elleni csatáira”.
    Bild:
„A világbajnoki trófeáért folyó harc egyre veszélyesebb! Életveszélyes.”
    Süddeutsche Zeitung:
„Az újabb nagy durranás. Lewis Hamilton és Max Verstappen látványos összecsapása Monzában. Közben Daniel Ricciardo 2018 után újra futamot nyert”.
    Frankfurter Allgemeine Zeitung:
„Padlógázzal a drámába. A világbajnoki címért harcoló riválisok összeütköztek az Olasz Nagydíjon: miközben Hamilton és Verstappen a kavicságyba rohant, a McLaren kettős győzelemnek örülhetett”.

    Spanyolország:
    ————–
    Marca:
„Hihetetlen és kicsit szürreális nagydíj Monzában. Lewis Hamilton és Max Verstappen az ominózus silverstone-i ütközés után újfent egymásnak ment.”
    Mundo Deportivo:
„A McLaren ünnepelhet, de az egész világ mindenekelőtt egy balesetről beszél, amely felerősít egy olyan rivalizálást, mely sporttörténelmi méreteket ölthet.”
    Sport:
„Háború Verstappen és Hamilton között. A HALO fejvédő rendszer megelőzött egy tragédiát.”
    La Vanguardia:
„A Forma-1 évek óta várt egy történelmi párharcra két versenyző között. Most végre kitört a háború a két szörnyeteg között, akik kölcsönösen utálják egymást: Lewis Hamilton és Max Verstappen között.”

Bevezető

A nemzetközi sajtó a gigászok háborújaként, valamint brutálissá váló csataként jellemezte a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) és a világbajnoki pontversenyben vezető Max Verstappen (Red Bull) párharcát azután, hogy a két rivális éppen egymással ütközve esett ki a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjon, melyet Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál versenyzője nyert meg.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment