Search by category:
Egyéb kategória

Kovařík távozott a rendőrség éléről, hétfőn Hamran István váltja őt

Kovařík távozott a rendőrség éléről, hétfőn Hamran István váltja őt
Mészáros Richárd
2021. 09. 16., cs – 14:37

2021. szeptember 16., csütörtök – 14:41
Friss ikon
Off

Törzs

A rendes versenyvizsgát a funkció megszűnése utáni 30 napon belül kell meghirdetni. Az érvényben lévő törvény szerint az országos rendőrfőkapitányt a belügyminiszter nevezi ki, amennyiben teljesíti a versenyvizsga követelményeit a szakbizottság előtt, és a parlament Védelmi Bizottsága a nyilvános meghallgatás után javasolja őt erre a pozícióra. A megbízatási ideje 4 évig tart.

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter Hamran megbízatásának a bejelentése során arról tájékoztatott, hogy igyekezni fognak minél előbb elindítani az országos rendőrkapitány választásának új szabályaival kapcsolatos törvényalkotási folyamatot. „Úgy, hogy eszerint működhessünk” – tette hozzá.

A rendőrfőnök választási módjának a megváltoztatása a kormány programnyilatkozatában is szerepel. Eszerint a választásba nagyobb beleszólása lenne a belügyminiszternek.

Bevezető
Pozsony |

Hamran István megbízott országos rendőrfőkapitány hétfőn foglalja el a posztját. Peter Kovaříkot váltja, aki szeptember 15-i hatállyal maga kérte a felmentését – erősítette meg Andrea Dobiášová, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs és megelőzési osztályának vezetője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment