Search by category:
Egyéb kategória

Az ügyész elégedett a Kováčikra kiszabott ítélettel

Az ügyész elégedett a Kováčikra kiszabott ítélettel
Hegedűs Norbert
2021. 09. 21., k – 07:50

2021. szeptember 21., kedd – 08:17
Friss ikon
Off

Törzs

Az ügyész ugyanakkor óva intett a túlzott lelkesedéstől, figyelmeztetve, hogy a volt speciális ügyészt még csak első fokon ítélték el. Hozzátette: nem örül neki, hogy ilyen tisztviselőt bűnösnek mondtak ki, ráadásul ennyire súlyos bűncselekmények ügyében, még ha egyelőre nem is jogerősen. Šúrek az ítélet áttanulmányozása után dönti el, hogy él-e a fellebbezés lehetőségével.

A védelem azt vetette a bíróság szemére, hogy a Takáč-bűnbandát, melyet állítólag Dušan Kováčik segített, eddig nem ítélték el, ahogy a vezetőjét, Ľubomír Kudličkát sem. Az ügyész erre reagálva több ítéletet is említett, melyek kihirdetése előtt a banda tagjai, vagy olyan személyek, akik nekik dolgoztak, beismerték a bűnösségüket.

A bazini Specializált Büntetőbíróság hétfőn 14 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Dušan Kováčik volt speciális ügyészt. Elrendelte az elítélt vagyonának elkobzását is. A bíróság mind a négy vádpontban bűnösnek találta Dušan Kováčikot. A vád szerint segítette a Takáč-bűnbandát, kenőpénzt fogadott el és ügyészségi információkat szivárogtatott ki folyamatban lévő büntetőeljárásokról. Az ítélet nem jogerős.

Bevezető

Michal Šúrek, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze elégedett a Specializált Büntetőbíróság Dušan Kováčik volt speciális ügyészre kimondott ítéletével. Úgy véli, a bíróság azonosult az ügyészség érveivel.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment