Search by category:
Egyéb kategória

Orvosi panasz a túlórák miatt

Orvosi panasz a túlórák miatt
Nagy Roland
2021. 09. 21., k – 17:41

2021. szeptember 22., szerda – 07:30
Friss ikon
Off

Törzs

Peter Visolajský, a LOZ elnöke hangsúlyozta, a harmadik hullám felerősödésével az orvosokra és a nővérekre ismét rendkívül nagy szükség lesz, ám az egészségügyi dolgozók helyzete továbbra is rendkívül elhanyagolt. Példaként a túlórákat említette, amelyek gyakran a törvényben előírt maximumot is túllépik, hiszen a munkaerőhiány miatt a kórházakban nincs kinek dolgoznia.

Visolajský megjegyezte, ha ezekbe a túlórákba az egészségügyi dolgozók nem egyeznének bele, akkor a kórházi ellátás fél éven belül összeomlana. A LOZ vezetője továbbá a kórházreformot is bírálta, elmondása szerint nem oldja meg a fekvőbeteg-ellátásban uralkodó munkaerőhiányt és az alacsony bérezést sem. Éppen ezért arra biztatja az orvosokat, hogy írják alá a LOZ által indítványozott nyilatkozatot. Abban bízik, hogy ezzel sikerül felhívni az egészségügyi minisztérium figyelmét az említett problémákra.

Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője lapuknak eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, mindent megtesznek az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek javítására a harmadik hullám idején is. Az orvosokat arra kérte, a nyilvános megszólalások helyett inkább a konstruktív párbeszédet részesítsék előnyben.

(nar, TASR, webnoviny)

Bevezető
Pozsony |

A Szlovák Orvosszakszer-vezet (LOZ) kedden arra figyelmeztetett, hogy az egészségügyi dolgozók gyakran a törvényben megengedett maximumnál is többet túlóráznak.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment