Search by category:
Egyéb kategória

Elhagyta a kórházat Miloš Zeman cseh államfő

Elhagyta a kórházat Miloš Zeman cseh államfő
Mészáros Richárd
2021. 09. 22., sze – 16:22

2021. szeptember 22., szerda – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

A 76 éves politikus, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, nyolc éjszakát töltött a prágai Központi Katonai Kórházban, ami eddigi elnöksége alatt a kórházban eltöltött leghosszabb idő.

A cseh hírügynökség szerint Miloš Zeman orvosai tanácsára ment kórházba, miután azok dehidratációt és a megszokottnál nagyobb fáradtságot, fizikai gyengeséget állapítottak meg nála.

Az elnököt az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai. Miloš Zeman, akinek cukorbaja miatt komoly problémái vannak a járással, az év eleje óta kizárólag kerekesszéken közlekedik. Tavaly kéztöréssel kezelték, amit akkor szerzett, amikor a Lány kastély elnöki lakosztályában bot nélkül akart a mosdóba menni, és elesett. A koronavírus elleni vakcinát szintén a katonai kórházban vette fel az államfő.

Zemant múlt kedden szállították a prágai Központi Katonai Kórházba. Miután ennek konkrét okát az első napokban sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte, a cseh sajtóban találgatások láttak napvilágot az elnök egészségi állapotával kapcsolatban. Ezeket később Andrej Babiš kormányfő oszlatta el, aki meglátogatta Zemant a kórházban. „Az elnök egészségi állapota nem volt súlyos, és most sem az. Orvosok tanácsára ment kórházba” – nyilatkozott akkor Babiš a rádióban. „Nincs szükség azon gondolkodni, hogy az elnöknek valamiféle problémája van” – szögezte le a kormányfő.

Az elnöki hivatal Miloš Zeman kórházi kezelését előre betervezett rutinvizsgálatokkal magyarázta.

Bevezető

Elhagyta a kórházat szerdán Miloš Zeman cseh államfő.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment