Search by category:
Egyéb kategória

Hazai mentőöv a szlovákiai szállodáknak

Hazai mentőöv a szlovákiai szállodáknak
Molnár Iván
2021. 09. 22., sze – 18:51

2021. szeptember 23., csütörtök – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az idei év elején bevezetett szigorú járványügyi intézkedések miatt a szlovákiai turizmus csaknem teljesen lefagyott, áprilistól azonban fokozatosan javult a helyzet, és a nyári hónapokra a tavalyi adatokat is sikerült túlszárnyalni. „Júliusban a szlovákiai szállodákban csaknem 585 ezren szálltak meg, többen, mint az idei első fél évben együttvéve. A júliusi adatok jobban alakultak az egy évvel korábbinál is, amikor 570 ezer vendéget regisztráltunk” – mondta el lapunknak Jana Morháčová, a Statisztikai Hivatal szóvivője. A járvány előtti szintet azonban továbbra sem sikerült elérni, 2019 júliusában ugyanis 712 ezer vendéget számoltak össze.

A nyári szezont ezúttal is a hazai vendégek mentették meg. „Az 585 ezer turistának a 83 százaléka, vagyis mintegy 485 ezer volt a hazai. Ez a tavalyi és tavalyelőtti adatot is jócskán meghaladja. Az igazi gondot így az okozta, hogy a külföldi turisták száma ezúttal is a kétharmadával maradt el a járvány előttitől. Míg 2019 júliusában csaknem 300 ezer külföldi turista kereste fel Szlovákiát, idén alig 100 ezer” – mondta el Morháčová. A külföldi vendégek kimaradása a legnagyobb problémát továbbra is Pozsonynak okozza, ahová a két évvel korábbihoz képest 73 százalékkal kevesebb külföldi vendég érkezett. A hazai turistákat egyébként júliusban is elsősorban a hegyek és az északi országrészben található akvaparkok vonzották, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 485 ezer hazai vendégből 134 ezer Zsolna, 102 ezer Eperjes, 71 ezer pedig Besztercebánya megyében szállt meg.

Bevezető
Pozsony |

A szlovákiai szállodákban idén júliusban egy hónap alatt több vendég szállt meg, mint az év első felében együttvéve, a járvány előtti szintet azonban még így sem sikerült elérni. A határokon életbe léptetett szigorú szabályok továbbra is elriasztották a külföldi vendégeket.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment