Search by category:
Egyéb kategória

A parlament átdolgozásra visszaadta az „Orbán-törvény” alapján írt tervezetet

A parlament átdolgozásra visszaadta az „Orbán-törvény” alapján írt tervezetet
Hegedűs Norbert
2021. 09. 23., cs – 13:24

2021. szeptember 23., csütörtök – 13:33
Friss ikon
Off

Törzs

A tervezetet Miroslav Urban, az ĽSNS-ből korábban távozott képviselő írta, az átdolgozására vonatkozó javaslatot Katarína Hatráková (OĽANO) terjesztette elő. A tervezetben egyebek mellett az szerepel, hogy az iskolákban, az óvodákban és a gyerekotthonokban tilos az LMBT (LGBT)-ideológiával megismertetni a fiatalkorúakat.

A javaslat további célja, hogy a média és más audiovizuális szolgáltató ne reklámozhasson és ne közvetíthessen olyan műsorokat fiatalkorúaknak, amelyek veszélyeztetik lelki és erkölcsi fejlődésüket. A javaslat szerint ide tartozna a pornográfia, a nemváltás, a homoszexualitás és a túlzott erőszak.

Pedagógus és szociális dolgozó nem lehetne olyan személy, akit pedofília vagy más, erkölcs elleni bűncselekmény miatt elítéltek. Az előterjesztő azt is el szeretné érni, hogy az állam, a szülők, és mindenki, aki részt vesz a gyerek nevelésében, kötelezően védje „a gyerek jogát a születési nemének megfelelő önazonossághoz”.

 A tervezet a beterjesztő indoklása szerint az úgynevezett „Orbán-törvény” alapján készült, és célja, hogy „védje a gyerekeket és fiatalkorúakat a pedofília veszélyétől és az egyre agresszívebb LMBTQI-propagandától.

Bevezető

A parlament csütörtökön átdolgozásra visszaadta a gyerekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló tervezetet, amely a magyarországi „Orbán-törvény” alapján készült.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment