Search by category:
Egyéb kategória

Éjjel is folytatódni fog a Mikulec leváltását célzó rendkívüli ülés

Éjjel is folytatódni fog a Mikulec leváltását célzó rendkívüli ülés
Hegedűs Norbert
2021. 09. 23., cs – 18:56

2021. szeptember 23., csütörtök – 18:56
Friss ikon
Off

Törzs

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke egy délutáni sajtótájékoztatón kijelentette: az ülés várhatóan késő éjjelig fog tartani, és a képviselők csak pénteken fognak szavazni.

A plénum végül elfogadta, hogy a belügyminiszter ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról csütörtök este 7 óra után, szükség esetén pedig éjfél után is folytatódjon a vita. Robert Fico, a Smer elnöke erre reagálva kijelentette: 7 óra után már nem lesznek jelen az ülésteremben az indítvány beterjesztői. A pártvezető ezt azzal indokolta, hogy „nem fogja eltűrni a parlamenti ülésekkel kapcsolatos manipulációkat”.

Az ellenzéki párt szerint Mikulec felelős a tárcán és a rendőrségen belül kialakult helyzetért. Emellett azzal is gyanúsítják a minisztert, hogy kenőpénzt fogadott el.

Botrányba fulladt Mikulec leváltási kísérlete

Pozsony |

A parlament csütörtöki ülése sem volt eseményektől mentes: hosszú idő után sikerült megnyitni a Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltására összehívott ülést, amely végül Igor Matovič (OĽaNO), Boris Kollár (Sme rodina) és Robert Fico (Smer) vitájába torkollott.

Bevezető

A Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter leváltását célzó rendkívüli parlamenti ülés előreláthatólag éjszaka is folytatódni fog. A kormánytagokon kívül kilenc képviselő kért szót írásban.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment