Search by category:
Egyéb kategória

Elbukott a Smer indítványa, nem sikerült leváltani Mikulecet

Elbukott a Smer indítványa, nem sikerült leváltani Mikulecet
Mészáros Richárd
2021. 09. 24., p – 11:00

2021. szeptember 24., péntek – 11:13
Friss ikon
Off

Törzs

Az ellenzék képviselői több okból akarták leváltani Mikulecet: szerintük ő felelős a belügyi tárcán és a rendőrségen belül kialakult helyzetért, ezenkívül korrupcióval gyanúsítják, illetve azt állítják, hogy Mikulec többször is találkozott a lakásán Matej Zemannal, a pozsonyi Takáč-banda egyik tagjával, akivel vallomásokról egyeztettek. Az ellenzék azt is felrótta a miniszternek, hogy leállította a Zeman és két másik tanú ellen irányuló rendőrségi akciót.

Az ellenzéki képviselők szerint az, hogy a Főügyészség (GP) ejtette a vádat Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt igazgatója ellen, a büntetőeljárás manipulációjának a bizonyítéka. Azt állítják, hogy a politikai felelősséget ezért a belügyminiszternek kell vállalnia. Az indítvány előterjesztői szerint Mikulec politikai utasításra koordinálta Pčolinský letartóztatását és megvádolását.

Bevezető
Pozsony |

Roman Mikulec (OĽaNO) marad a belügyminiszter – döntött a parlament pénteki szavazásán. A 136 jelenlévő képviselőből 52 támogatta az ellenzéki indítványt, 69-en ellenezték azt, 14-en tartózkodtak, egy képviselő pedig nem szavazott. A Sme rodina képviselői közül a legtöbben tartózkodtak.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment