Search by category:
Egyéb kategória

Változó munkaerőpiac

Változó munkaerőpiac
Molnár Iván
2021. 09. 28., k – 16:20

2021. szeptember 29., szerda – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A munkaerőpiaci társaság által megkérdezett 758 cégvezető 17%-a számol az idei utolsó negyedévben, vagyis az októbertől december végéig tartó időszakban új alkalmazottak felvételével, 8 százalékuk tervez elbocsátásokat, a többiek pedig semmilyen változást nem jeleztek. A társaság által bevezetett munkaerőpiaci index – vagyis az új alkalmazottak felvételét és az elbocsátásokat tervező cégek közötti különbség – így +9 százalékponton áll, 2 százalékponttal maradva el az előző negyedéves adattól. Az egyes ágazatok között az elkövetkező hónapokban is látványos különbségek lesznek. A legkönnyebben a feldolgozóiparban lehet majd munkát találni, amelyben 18 százalékponttal haladja meg az új munkaerő felvételét tervező cégek aránya azokét, amelyek elbocsátásokat jeleznek. Több alkalmazottra számítanak azonban egyes szolgáltatásokban, a bankszektorban, a biztosítási piacon, valamint a kis- és nagykereskedelemben is.

Jelentős különbségek vannak az egyes régiók között is. Míg Nyugat-Szlovákiában 13 százalékponttal haladja meg az új munkaerő felvételét tervező cégek aránya azokét, amelyek elbocsátásokat jeleznek, ugyanez Kelet-Szlovákiában 10 százalékpont, míg Közép-Szlovákiában -3 százalékpont, vagyis ott többségben vannak az elbocsátásokat tervezők.

Bevezető
Pozsony |

Az előző hónapokhoz képest a szlovákiai cégek munkaerő-toborzással kapcsolatos tervei az idei utolsó negyedévben visszafogottabbak lesznek – derül ki a Manpower legújabb felméréséből.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment