Search by category:
Egyéb kategória

Kész a Global Citizen Live leltára

Kész a Global Citizen Live leltára
Juhász Katalin
2021. 09. 29., sze – 10:33

2021. szeptember 29., szerda – 12:41
Friss ikon
Off

Törzs

Mások mellett Ed Sheeran, Elton John, Billie Eilish, a Coldplay, Stevie Wonder, Lorde, a Black Eyed Peas, Cyndi Lauper és és Jennifer Lopez is fellépett a Global Citizen jótékonysági szervezet 24 órás, hat kontinensről jelentkező hétvégi segélykoncertjén. Az esemény több helyszínen élőben, közönség előtt zajlott (Párizsban, New Yorkban, Los Angelesben, Rio de Janeiróban, Mumbaiban és Johannesburgban), de három nagy tévécsatorna is közvetítette, és az interneten is lehetett követni. 
A szervezők és a közreműködők a szegénység és a klímaváltozás elleni küzdelemre, illetve a koronavírus elleni védőoltás jobb elérhetőségére akarták ráirányítani a figyelmet. Tavaly kizárólag online zajlott egy hasonló, nyolcórás esemény, a Together At Home (Együtt otthon). Ehhez képest idén alaposan megnövelték a műsoridőt, az élő koncerteken több mint hatvan előadó vett részt, sokan különleges, egyszeri produkciókkal, vagy kifejezetten erre az alkalomra írt dalokkal. 

A szervezők tegnap közölték, hogy ígéretet kaptak egyebek mellett 60 millió adag Covid-19 elleni oltás eljuttatására a fejlődő országokba, vállalkozások elkötelezték magukat 157 millió fa ültetésére világszerte. Az amerikai kormány ígéretet tett 295 millió dollár értékű humanitárius segély nyújtására a világ számos pontján a koronavírus elleni harcban. A Gyerekek Befektetési Alapja (CIFF) 50 millió dollárt ajánlott fel az UNICEF-nek gyermekélelmezési programokra. A Lego vállalat alapítványa 150 millió dollárt ajánlott fel az UNICEF-nek és más gyermekszervezeteknek, a Rotary International pedig 98 millió dollárt. Rajtuk kívül több mint egy tucat vállalat csatlakozott a Race to Zero Campaign nevű programhoz, amelynek célja a nettó nulla széndioxid-kibocsátás elérése 2050-re.

A hasonló rendezvények többségével ellentétben a Global Citizen szervezet nem adományokat gyűjtött, hanem felszólította a világ országainak kormányait, hogy ültessenek egymilliárd fát, szállítsanak egymilliárd adag vakcinát a legszegényebb országoknak, valamint ado-mányozzanak ételt az éhínségtől szenvedő 41 millió embernek. Szerintük szükség van az összefogásra, mivel a Világbank becslései alapján 150 millió embert taszított a pandémia mélyszegénységbe. És bár a járvány alatt a széndioxid-kibocsátás ideiglenesen csökkent, az ötszáz legnagyobb árbevételű vállalatnak csupán negyede vállalta a nettó nulla kibocsátás elérését. 

Bevezető

Az elmúlt hétvégén megtartott 24 órás világkoncert révén több mint 1,1 milliárd dollár értékű felajánlást kapott a Global Citizen a szegénység elleni harcra – közölték a szervezők.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment