Search by category:
Egyéb kategória

Összeesküvési-elméleteket terjesztett az interneten – meglátogatták a rendőrök

Összeesküvési-elméleteket terjesztett az interneten – meglátogatták a rendőrök
Balaskó Réka
2021. 09. 29., sze – 13:18

2021. szeptember 29., szerda – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

Legalább négy esetről tudok a környezetemben, akiknek Covidot írtak be, mikor már régóta betegek voltak” – állította a közösségi médián egy „Martin Fiodor Fidermák” nevű fiókról kommentelő személy.

Mit akart ezzel mondani a költő? Hogy valaki halotti anyakönyvi kivonatot hamisított, vagyis egy hivatalos dokumentumot” – írták a rendőrök a közösségi oldalukon.

Az illető szerint azonban az érintettek hozzátartozói közbeléptek, így a valódi ok került az iratra. 

Mivel a 352. § szerint VALAKI közokirat hamisítást követhetett el, ezért nem szerettük volna, ha Martin elköveti a 340. paragrafusba foglaltakat, vagyis a bűncselekmény bejelentésének elmulasztását” – tették hozzá a rendőrök, akik Martint meg is látogatták az otthonában.

A rendőrség szerint a kommentelő a rendőröknek nem tudott releváns információkkal vagy dokumentumokkal szolgálni, továbbá elmondta, hogy igazából nem tud ilyen esetekről, csak hallotta valakitől.

(br)

Bevezető

Egy Facebook-profil azt terjesztette a közösségi médián, hogy négy elhunytról is tud a környezetében, akiknek meghamisították a halotti anyakönyvi kivonatukat, hogy úgy tűnjön, koronavírus-fertőzésben haltak meg. A rendőrök ezért meglátogatták…

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment