Search by category:
Egyéb kategória

Kosárlabda – Tomicék fiatalokra építenek Komáromban

Kosárlabda – Tomicék fiatalokra építenek Komáromban
Lencsés Zoltán
2021. 09. 30., cs – 16:09

2021. október 1., péntek – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

Tavaly már felkészültek az I. ligás szereplésre, de akkor a vírusjárvány miatt lefújták a bajnokságot. Milyen célokkal indultak volna akkor az újonnan megalapított BC Komárno együttesével a második vonalban? Hogyan jött létre a jelenlegi állapot, pontosabban az indulás az extraligában?
A két cél összekapcsolódik. Az I. ligában azért akartunk indulni, mert mielőbb vissza akartunk jutni az extraligába. Mivel a bajnokság elmaradt, a Szlovák Kosárlabda-szövetség engedélyezte számunkra az indulást az extraligában az újonnan alapított BC Komárno együttesével. Fiatal csapatunkkal igyekszünk úgy szerepelni, hogy a belénk vetett bizalmat megháláljuk. Az új kosárlabdaklub megalapításának ötlete Boban Tomic volt szlovén válogatottól származik, aki az anyagi gondok miatt megszűnt MBK Rieker csapatának egyik erőssége volt korábban. A célunk az, hogy a tehetséges szlovákiai fiatal kosarasoknak lehetőséget biztosítsunk a fejlődésre. Tudjuk, hogy az I. liga és az extraliga között óriási a különbség, és a szereplés a jobbak között csak a javunkra válhat. A filozófiánk az, hogy a szűkebb hazai játékoskeretünket kibővítsük tehetséges külföldi játékosokkal, pl. Szerbiából és Amerikából. 

Most hogyan fest az együttes szakvezetése?
Klubunk vezetőségében azok az emberek tevékenykednek, akik kezdeményezték a BC Komárno megalapítását. Klubelnökünk Boban Tomic, leginkább az ő érdeme, hogy Komáromban folytatódik az extraligás kosárlabdázás. Klubunk alelnöke Ladislav Urban, a pénzügyi tanácsadónk Vojtech Forró. Csapatunk vezetőedzője a 37 éves bosnyák válogatott Zlatko Jovanovic, jómagam a másodedző szerepét töltöm be.

Hogyan formálódott a játékoskeret, összehasonlítva a tavalyi első játékoskerettel? Elégedettek az ide igazolt játékosokkal?
Az a játékoskeret, amellyel az I. ligára készültünk, kevés kivétellel együtt maradt, s ahhoz igazoltunk még fiatal játékosokat külföldről aszerint, hogy a mérkőzéseken milyen feladatokat kell majd ellátniuk. Bízunk benne, hogy a bajnokság folyamán fokozatosan javulni fog a játékunk.

Hat felkészülési mérkőzést játszottak (Óbuda 75:49, BC GGMT Wien 80:84, Fehérvár 73.84, Falco 57:77, Prievidza 68:72, Wien Timberwolves 73:63). Elégedettek a fiúk teljesítményével?
Arra törekedtünk, hogy a felkészülésben objektíven fel tudjuk mérni a csapat teljesítőképességét. Ebből tudjuk megítélni, mi vár bennünket a bajnokságban. Ezért hívtunk élvonalbeli csapatokat Ausztriából és Magyarországról. Azt gondolom, a felkészülési mérkőzésekkel elértük a kitűzött célt, akkor is, ha többször vereséget szenvedtünk. 

Milyen teljesítmény, esetleg reális eredmény várható a fiatal csapat első évadjában?
A bajnokság nagyon hosszú és igényes, nehéz erről valamit mondani. Minél jobb helyezést szeretnénk elérni a bajnokságban, és sikeresen szerepelni a playoffban.

Komáromban az utolsó években a kosárlabda volt a leglátogatottabb sport, a szurkolótábor az egyik legjobb volt az extraligában. Mint tapasztalt élvonalbeli játékos hogy értékeli ezt?
Remélem, a múlthoz hasonlóan gyakran lesz telt ház a sportcsarnokban. Jól tudom, mit jelent csapatunknak a szurkolótáborunk, egyik kulcseleme annak, hogy elérjük kitűzött céljainkat. Klubunk elnöke és volt meghatározó játékosa, Boban Tomic is azt mondta, ők a mi hatodik játékosunk a meccseken, örülünk nekik!

Martin Danielič, Michal Dolník, Domsitz Márton, Vuk Djordjevics (szerb), Jorden Duffy (amerikai), Marek Foltín, Luka Gasics (szerb), Tyrell Johnson (amerikai), Jakub Kádaši, Ladislav Major, Matej Marchyn, K. C. Ross Miller (amerikai), Ladislav Stojanov. 

Cím
Játékoskeret

Bevezető

Egy évad kihagyásával a komáromi kosárlabdázók BC Komárno néven újra az élvonalban, a Niké SBL-ben szerepelnek. A csapat másodedzőjével, a magyarul is kitűnően tudó Ladislav Stojanovval beszélgettünk a szombati, Handlová elleni idénynyitó (16.00) előtt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment