Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Magabiztos DAC-siker a ViOn ellen

GALÉRIA: Magabiztos DAC-siker a ViOn ellen
Hegedűs Norbert
2021. 10. 01., p – 18:58

2021. október 1., péntek – 19:03
Friss ikon
Off

Törzs

Németh Antal vezetőedző több helyen is változtatott a nagyszombatiak elleni kezdőcsapaton: a sokat bizonytalankodó Beszkorovajnij helyett a szezon során először Matúš Malý kapta meg az esélyt a bizonyításra, de Andzouana és Hahn János is visszatért a kezdőbe. Hahn párja a támadósorban szintén egy új arc, a montenegrói Krstovic volt.

Két gól és semmi több

Valószínűleg a közelmúlt eredményei, a nem túl attraktív ellenfél és a péntek délutáni időpont is hozzájárult ahhoz, hogy a hangulat a megszokottnál laposabb volt a MOL Arénában és a Nélküled is kissé erőtlenül hangzott.

Ez nem zavarta meg a DAC-ot, amely gyorsan megszerezte a vezetést: Krstovic küzdött nagyot az ellenfél tizenhatosában, majd Hahn János volt jó helyen: az NB I tavalyi gólkirálya az első gólját szerezte DAC-mezben.

Nem kellett sokat várni a második gólra: a 9. percben ismét Krstovic és Hahn volt a labda útja, de a befejező szó ezúttal Andzouanáé volt – 2:0. A 13. percben Lamkel Zé még közel járt a DAC harmadik góljához, ezután viszont alaposan leült a mérkőzés színvonala. Az újabb nagy hazai helyzetre a 28. percig kellett várni, de Blackman kapáslövése a kapusban végezte.

A gyakran III. ligás találkozó színvonalát idéző mérkőzés lassan csordogált a szünetig: a DAC-nak megfelelt a kétgólos előny, a szerény képességű vendégek pedig nem tudtak veszélyesek lenni.

GALÉRIA: Magabiztos DAC-siker a ViOn ellen
2021. 10. 01., p – 19:02
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Újabb gyors gólok

A második félidő pontosan úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött: kiábrándítóan. Ráadásul ehhez egy aranyosmaróti gól is társult, az 50. percben Ďubek túl sok teret és időt kapott a tizenhatos előtt, és jól helyezett lövésével szépített – 2:1. Az egyre aktívabb vendégek kinyíltak hátul, aminek gyorsan meglett az eredménye. Az 53. percben Lamkel Zé lendült meg, majd Krstovic gyenge lövése utat talált a hálóba egy vendég védő közreműködésével – 3:1. A két gyors gól ellenére a játék színvonala csak mérsékelten javult. Egy óra elteltével Németh Antal kettős cserével próbált frissíteni, és a beálló Ciganiks fél perc elteltével ziccerbe hozta Lamkel Zét, de a lehetőség kimaradt. A 62. percben már összejött a gól: egy bűnrossz hazaadás után Lukáč kapus Hahn Jánosba vágta a labdát, akiről a hálóba gurult a labda – 4:1.

A  vendégek maradéktalanul megmutatták, hogy miért csak a 11. helyen állnak a bajnokságban, rendkívül pontatlanul és fantáziátlanul játszottak. A negyedik gól után a hazaiak kényelmesen hátra dőlhetettek. 

Az utolsó negyedórába érve a vendégek eljutottak egy elárvult helyzethez, de a DAC uralta a mérkőzést, Lamkel Zé lábán és Malý fején is ott volt az újabb gól. A ráadás perceiben a csereként beállt Fábry egy borzalmas fejessel hozta ziccerbe Čögleyt, aki nem hibázott, 4:2.

Győzelmével a DAC szombatig a harmadik helyre lépett előre a tabellán.

Bevezető

A  DAC labdarúgócsapata magabiztos, 4:2-es győzelmet aratott a szerény képességű aranyosmarótiak ellen a Fortuna Liga 10. fordulójának mérkőzésén.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment