Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec: A kerületi bíróság pénteki döntése elégtételnek tekinthető

Mikulec: A kerületi bíróság pénteki döntése elégtételnek tekinthető
Hegedűs Norbert
2021. 10. 01., p – 16:52

2021. október 1., péntek – 17:03
Friss ikon
Off

Törzs

„A független bíróság a határozatában leszögezi, hogy a büntetőeljárás megalapozatlan volt. Ez világosan bizonyítja, hogy ezek az emberek lelkiismeretesen és a legjobb tudásuk szerint végezték a munkájukat annak ellenére is, hogy egyesek ennek az ellenkezőjét kívánták” – jelentette ki a miniszter. Konkrétan Robert Fico, az ellenzéki Smer elnökét említette, aki Mikulec szerint az ügyet „piszkos politikai támadásokra” használta fel, és a lemondását követelte. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ha egy politikusnál az érzelmek maguk alá gyűrik a józan észt, ideje visszavonulnia.

A miniszter másokat is arra kért, hogy válogassák meg a szavaikat. „A pénteki bírósági döntés után a Čurilla-maffiáról szóló kijelentésekért elvárható lenne többek között a bocsánatkérés is” – fogalmazott Mikulec. Bízik benne, hogy a nyomozók és az ÚIS megbízott elnöke folytathatják a munkájukat. „A mai döntés egyértelmű üzenetet küld minden tisztességes és becsületes rendőrnek: azt, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni” – zárta az állásfoglalását a tárcavezető.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság pénteken szabadlábra helyezte Peter Sch.-t, az Ellenőrzési Szolgálat (ÚIS) volt megbízott főnökét, valamint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) négy nyomozóját. A bírói szenátus szerint az ellenük indított büntetőeljárás megalapozatlan.
 

Bevezető

A kerületi bíróság döntése, melynek értelmében szabadlábra került a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) négy nyomozója és az Ellenőrzési Szolgálat (ÚIS) megbízott főnöke, elégtétel mindazok számára, akik hisznek abban, hogy Szlovákia felkészült a megtisztulásra, legyen ez a folyamat bármennyire is nehéz és kellemetlen. Ezt Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter jelentette ki pénteken.  

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment