Search by category:
Egyéb kategória

Újabb medvét altattak el, ami szemetesekből táplálkozott

Újabb medvét altattak el, ami szemetesekből táplálkozott
Balaskó Réka
2021. 10. 01., p – 14:23

2021. október 1., péntek – 18:41
Friss ikon
Off

Törzs

A hírek szerint az intervenciós csapat már régóta figyelte a medvét a Magas-Tátra térségében. Az állat már nem tudott visszaszokni természetes életmódjához, és folyamatosan a környező falvakba ment, ahol az elkerítetlen szemetesekből táplálkozott. A csoport mindent megpróbált, hogy a négylábút elijesszék, azonban kísérleteik kudarcba fulladtak, ezért kénytelenek voltak elaltatni az állatot.

Černochová, a környezetvédelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a múltban nem kevés összeggel támogatták a településeket, hogy zárják el a szemétlerakó helyeiket, csakhogy ez nem történt meg. Černochová továbbá figyelmeztetett, hogy akik szemetet termelnek, kötelesek arról gondoskodni is úgy, hogy ahhoz a vadállatok ne férhessenek hozzá.

A szóvivő kiemelte, hogy aki a lakott területek környékén medvét lát, hívja a 158-as, 112-es, 159-es telefonszámot, vagy keresse a természetvédelmi hivatal intervenciós csapatát a 0903 201 879 számon.

(br, pluska)

Bevezető

Szeptember 30-án az Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) intervenciós csapata egy újabb medvét altatott el a Magas-Tátrában – tájékoztatott Catherine Černochová, a környzetvédelmi minisztérium szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment