Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Szlovákiát ki kell vezetni a válságból és ez nem fog menni gyűlölködéssel

Čaputová: Szlovákiát ki kell vezetni a válságból és ez nem fog menni gyűlölködéssel
Hegedűs Norbert
2021. 10. 03., v – 13:53

2021. október 3., vasárnap – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

Čaputová szerint a legfontosabb a stabil kormány lenne, amiről azonban jelenleg nem beszélhetünk, mivel valamelyik koalíciós vezető heti rendszerességgel felhozza a kormányból való távozás lehetőségét. Az államfő az ellenzéki vezetőkkel történt találkozókat hasznosnak ítélte meg.

Čaputová megérti, hogy az országban feszüt a légkör: „Elveszítettük a hozzánk közel állókat, féltjük az életünket, fenyegetve érezzük a szociális és gazdasági helyzetünket. Az igazságszolgáltatás témája külön kategória, ami nagyon vitatott. A helyzet objektíven nehéz.“

Az államfő szerint a pártok képviselőinek a jelenlegi helyzetben ügyelniük kellene az általuk hasznát szótárra és tudatosítaniuk kell, hogy az országért akartan tenni, vagy politikai pontokat akarnak szerezni.

Čaputová pozitívan értékeli, hogy a koalíció nem söpri a botrányokat a szőnyeg alá, ugyanakkor érzékeli, hogy ezekkel az ügyekkel politikailag nagymértékben visszaélnek.

Az államfő pozitívan értékelte Vladimír Lengvarský munkáját az egészségügyi minisztérium élén, aminek köszönhetően véleménye szerint Szlovákia jobban felkészült a koronavírus-járvány harmadik hullámára.

Bevezető

Szlovákiát ki kell vezetni a válságból és ez nem fog menni gyűlölködéssel – mondta Zuzana Čaputová köztársasági elnök az RTVS politikai vitaműsorában vasárnap.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment