Search by category:
Egyéb kategória

David Lee Roth nyugdíjba megy

David Lee Roth nyugdíjba megy
Juhász Katalin
2021. 10. 04., h – 17:38

2021. október 4., hétfő – 18:44
Friss ikon
Off

Törzs

Az énekes január elején három estén át búcsúzik rajongóitól Las Vegasban, a House of Blues nevű helyen, ahol előzőleg egy szilveszteri fellépést is abszolvál. Ezekre a koncertekre 450 dollárnál kezdődnek a jegyárak, és 700 dollár a legdrágább belépő.

A visszavonulás okát nem hozta nyilvánosságra a most 66 éves énekes, de bennfentesek tudni vélik, hogy folyamatos hangszálproblémái miatt döntött így. A legenda szerint a munkáscsaládból származó Eddie van Halen gitáros és bátyja, a dobos Alex 1972-ben azért vették be a bandába Davidet, egy menő hollywoodi ügyvéd fiát, mert volt saját erősítője, ráadásul épp olyan, amilyet nekik minden koncertre bérelniük kellett. A zenekar, nagyrészt a karizmatikus színpadi figurának bizonyuló David Lee Roth-nak köszönhetően, hamarosan világhírű lett, és több mint egy tucat albumot adott ki négy évtized alatt.

Bevezető

A Van Halen egykori szőke sörényű frontembere, aki később, a 80-as években szólóban is komoly sikereket ért el, a napokban bejelentette visszavonulását. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment