Search by category:
Egyéb kategória

Jaromír Nohavica Rimaszombatba is eljut végre

Jaromír Nohavica Rimaszombatba is eljut végre
Juhász Katalin
2021. 10. 05., k – 17:33

2021. október 5., kedd – 17:43
Friss ikon
Off

Törzs

A ma már mainstream előadónak számító egykori tiltott dalnok, a hazai magyarok körében is rendkívül népszerű ostravai énekes-dalszerző fellépett már szimfonikus zenekari kísérettel, gyermekkórussal, de egy szál gitárral is gond nélkül megtölt stadionokat. Az utóbbi években leginkább trióban szeret koncertezni Robert Kusmierski lengyel harmo-nikaművésszel és a cseh  Pavel Plánkával. A régebbi dalok izgalmas, friss hangszerelést kaptak, az újak pedig magától érthetődő természetességgel szólalnak meg kamarastí-lusban. Ez a felállás olyan sikeresnek bizonyult, hogy pár éve zsúfolásig megtöltötte a pozsonyi Nemzeti Teniszcsarnokot. 
A 68. születésnapját nemrég ünneplő Jaromír Nohavica ma is több nemzedéket meg tud szólítani. Irodalmi igényű szövegeit jellegzetes, elnéző humor és éles irónia hatja át, máskor édes-bús melankóliával reflektál az őt körülvevő világra, de a kemény szókimondástól sem riad vissza.

A címben közölt állítás egyébként csak félig igaz: Nohavica már járt a rimaszombati kultúrházban, az 1990-es évek közepén Milan Markovič humorista beszélgetős showműsorának egyik vendége volt, és néhány dalt is elénekelt. Az akkori közönség azonban nem tudta előre, kik lesznek a meghívott vendégek. 

Bevezető

Hosszú pályafutása során először koncertezik Rimaszombatban a cseh folklegenda, Jaromír Nohavica. A kultúrtörténeti esemény helyszíne a városi művelődési ház, az időpont vasárnap 19.30.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment