Search by category:
Egyéb kategória

Kína már 2019 júliusában bevásárolt PCR-tesztekből

Kína már 2019 júliusában bevásárolt PCR-tesztekből
Balaskó Réka
2021. 10. 06., sze – 15:09

2021. október 6., szerda – 15:45
Friss ikon
Off

Törzs

A hivatalos kínai közbeszerzési adatok szerint a PCR-tesztek felvásárlása már 2019 júliusában megkezdődött, hat hónappal azelőtt, hogy Kína értesítette az új koronavírus-fertőzés első hivatalos esetéről az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) – írja a The Australian

Így például Vuhan városa 2019-ben 50 százalékkal több PCR-tesztet vásárolt, mint az előző évben. Az Internet 2.0 kiberbiztonsági elemzői szerint ez azt jelentheti, hogy a kínai hivatalok már sokkal hamarabb tudtak a járványról, mint a WHO.

A szakértők azonban elmondták, hogy a vásárlás a vuhani laboratóriumokban végzett virológiai kutatások eredménye is lehet, amelynek az volt a célja, hogy létrehozzanak egy adatbázist a világjárványra alkalmas kórokozókról.

Továbbá Vuhanban 2015 és 2019 között 600 százalékkal nőttek a PCR-tesztek készítéséhez szükséges eszközökre költött kiadások. Az adatokat korábban törölték az internetről, az elemzők fél éven keresztül próbálták visszaszerezni őket. Ezek az adatok megkérdőjelezik azt a hivatalos történetet, amely szerint a járvány decemberben kezdődött” – mondták.

Bevezető

Az Internet 2.0 kiberbiztonsági elemzői szerint Vuhan városa 2019-ben 50 százalékkal több PCR-tesztet vásárolt, mint az előző évben.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment