Search by category:
Egyéb kategória

Krajniak: Ellenőrizheti a munkaadó, hogy be van-e oltva az alkalmazott

Krajniak: Ellenőrizheti a munkaadó, hogy be van-e oltva az alkalmazott
Hegedűs Norbert
2021. 10. 07., cs – 14:34

2021. október 7., csütörtök – 14:47
Friss ikon
Off

Törzs

„A háromoldalú érdekegyeztető tanácson az a megállapodás született, hogy az igazságügyi miniszterrel megvizsgáltatjuk, engedi-e az Alkotmány, hogy a munkaadó megkérdezze a munkavállalótól, hogy be van-e oltva” – magyarázta a miniszter. A válasz az, hogy igen, de ebből nem származhat semmilyen hátrányos munkahelyi megkülönböztetés. A cél az, hogy a munkaadó megszervezhesse a munkavégzést, például a beoltottak egy csoportban dolgoznak, a beoltatlanok másikban, és hasonló intézkedések.

„Eredetileg azon gondolkodtunk, hogy a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) rendelete szabályozhatná ezt, de az a döntés született, hogy jobb lesz módosítani emiatt a munka törvénykönyvét” – mondta a miniszter.

A következő érdekegyeztető tanácson ismét terítékre kerül a javaslat, és ha mindenki egyetért vele, akkor ilyen értelemben módosítják a munkavállalással kapcsolatos törvényeket.

Bevezető

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter szerint az Alkotmány lehetővé teszi, hogy a munkaadó megállapítsa, be van-e oltva koronavírus ellen az alkalmazottja vagy sem, ám emiatt senkit nem érhet semmilyen hátrányos megkülönböztetés.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment