Search by category:
Egyéb kategória

Lemezvágó ollóval a ruhájában tolt két biciklit

Lemezvágó ollóval a ruhájában tolt két biciklit
Hegedűs Norbert
2021. 10. 09., szo – 08:52

2021. október 9., szombat – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

Október első hetében egy idős hegyeshalmi férfi hívta a hegyeshalmi polgárőrséget azzal, hogy valaki ellopta a kerékpárját. Pár percre rakta csak le a bejárati kapu mellé, amíg beugrott a lányához. A kétkerekűt már több mint húsz éve vette, s korábban két rendszerben is regisztrálták. A polgárőrök a település térfigyelő kameráit visszanézve látták a kerékpárlopás. A közeli üzletben dolgozók is felfigyeltek az illetőre, akik személyleírással információt tudtak adni az elkövetőről. A polgárőrség megkeresték a szolgálatban lévő körzeti megbízottakat, akiknek sikerült azonosítani az elkövetőt, és akinél meg is találták a kerékpárt. Így a kétkerekű másnap vissza is kerülhetett tulajdonosához. Az elkövető ellen szabálysértési eljárás indult. A bringa nem képviselt nagy értéket, nem volt modern sem, de az idős embernek sokat jelent – jelezte Tóth Gyula, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület elnöke. Az Új Szó kérdésére elmondta: egy munkásszálláson élő, a környéken munkát vállaló férfi volt a tolvaj.

Leírás

A térfigyelő kamerák sokat segítenek a bűncselekmények és szabálysértések felderítésénél Hegyeshalomban – mondta Tóth Gyula, a helyi polgárőrség vezetője.

Hegyeshalomban egyébként figyelnek, hogy jó minőségű felvételekre képes kamerákat szerezzenek be, a már működőek például öt megapixeles IP-képrögzítők. A rendőrség egyébként havi szinten kéri a felvételeket, rengeteget segít például a balesetek visszanézésénél.

Szeptember közepén a győri városrendészet járőrei tettek bejelentést a rendőrségre, hogy a Bisinger József sétányon egy feltételezett kerékpártolvajt tartanak vissza. Két férfire figyeltek fel, akik közül az egyik két kerékpárt tolt, a másik pedig mellette biciklizett. Szolgálati járművüket meglátva utóbbi hirtelen elhajtott a vasútállomás irányába, míg gyalogos társa a közeli parkban próbált meg elbújni. A kétkerekűeket toló férfit sikerült megtalálniuk, egy fa mögött bújt el. Ruhájából egy lemezvágó ollót dobott a földre, ezért őt az egyenruhások kiérkezéséig visszatartották. A 48 éves ukrán állampolgárt előállították, ahol elismerte, hogy a két biciklit egy Révai Miklós utcai kerékpártárolóból lopta el. A férfi tartózkodási helyén másik két kerékpárt találtak az egyenruhások, amelyek eredetét a nyomozás keretében vizsgálják.

Bevezető

Egy ottani munkásszálláson élő férfi Hegyeshalomban, egy ukrán állampolgár pedig Győrben próbált kerékpárt lopni az elmúlt hetekben. Mindketten lebuktak: az egyik esetben a polgárőrség, a térfigyelő kamera és a helyi összefogás segítette a rendőrök munkáját, a másikban pedig a városrendészet.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment