Search by category:
Egyéb kategória

Magyar vereség az albánoktól a Puskás Arénában, már fényévekre a katari vb

Magyar vereség az albánoktól a Puskás Arénában, már fényévekre a katari vb
Hegedűs Norbert
2021. 10. 09., szo – 22:46

2021. október 9., szombat – 22:46
Friss ikon
Off

Törzs

Marco Rossi szövetségi kapitány négy helyen változtatott a magyar kezdőcsapaton a két együttes első egymás elleni mérkőzéséhez képest. A legnagyobb meglepetés alighanem Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia védőjének bekerülése volt, akire az olasz szakember a bal szélen számított. A sérült Szalai Ádám helyén az Egyesült Államokban kirobbanó formában játszó Sallói Dániel kapta meg a lehetőséget a bizonyításra.

Óvatos tapogatózással kezdődött a mérkőzés, az első tíz percben egyik csapat sem tudott felépíteni egy akciót sem. A mérkőzés nagyon gyorsan totális unalomba fulladt, negyedóra elteltével még mindig 0:0 volt a próbálkozások aránya. A felek a mezőnyben gyúrták egymást, és egy fokkal mintha az albánok lettek volna a kezdeményezőbbek. 

Az első helyzetféleségre magyar részről a 20. percben került sor, amikor Nego veszélyes passza után Sallói elől tisztáztak az albán védők. Öt perccel később egy ütközés után Djimsitit hordágyon kellett levinni a pályáról, az albánok cserére kényszerültek,  Fél óra elteltével fordult a kocka, egy hajszálnyival már Szoboszlaiék voltak az aktívabbak, de a meccs cseppet sem lett jobb, a játék is legalább annyira letargikus volt, mint az üres lelátók látványa.

A 43. percben került sor az első félidő legizgalmasabb jelenetére: Schäfer András labdavesztése után a Uzuni törhetett kapura, de Gulácsi kifogott rajta, majd a partjelző zászlaja is magasba lendült les miatt.

A magyar csapat csalódást keltő első félidőt produkált, a győzelmi kényszer ellenére támadásban semmit sem mutatott.

Magyar vereség az albánoktól a Puskás Arénában
2021. 10. 09., szo – 22:48
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Ezek után kissé meglepő volt, hogy Marco Rossi nem cserélt a szünetben, a magyar csapat azonban kezdés után azonnal óriási helyzetet dolgozott ki, Sallói ziccerben lőtt mellé. Az albánoknak az 57. percben még ennél is nagyobb helyzetük volt, Uzuni ismét egymaga vezethette Gulácsira a labdát, de ennek a párharcnak is a magyar hálóőr lett a győztese. Rossi Schön beállításával próbált életet lehelni a magyar támadójátékba, a Dallas játékosa azonnal egy szép csellel hívta fel magára a figyelmet, csak sárga lapot érően tudták őt megállítani. A túloldalon a ferencvárosi Uzuni újabb ordító ziccert puskázott el, pár lépésről Gulácsi ölébe bólintott. Két perccel később Gjasula lapos lövése is csak kevéssel gurult mellé – a második félidőben egyértelműen az albánok játszottak veszélyesebben. 

A 74. percben a magyar csapat végre ismét nagyon közel került a gólhoz, Szoboszlai szabadrúgása után Orbán középre fejelt labdájára Szalai Attila robbant be, de a helyzet kapufával végződött. A folytatásban Kleinheislernek és Nagy Zsoltnak is volt egy veszélytelenebb kísérlete, míg az albánok a percek előrehaladtával egyre inkább a kontrákra helyezték a hangsúlyt. Egy ilyet használt ki a 80. percben a csereként beállt Broja, aki kétszer is átverte Szalai Attilát, majd laposan a hosszú sarokba lőtt – az albánok megszerezték a vezetést, és még csak azt sem lehet mondani, hogy érdemtelenül.

A magyar válogatott az utolsó tíz percben is erőtlen és fantáziátlan játékot nyújtott, még csak mezőnyfölényt sem tudott kialakítani a hátrány ellenére. 

Az albán válogatott elvitte a három pontot Budapestről, és így játékban marad a pótselejtezőt érő második helyért.

A magyar csapat leginkább már csak a csodában bízhat, a Nemzetek Ligában elért helyezésének köszönhetően egy hajszálnyi esélye maradt a pótselejtező elérésére.

Puskás Aréna, zárt kapus mérkőzés

Góllövő: Broja (80.)

Játékvezető: Cerro Grande (spanyol)

Sárga lap: Botka, Kleinheisler, ill. Cekici, Gjasula, Veseli, Trashi.

MAGYARORSZÁG: Gulácsi–Botka (83. Lang), Orbán, Szalai A.–Nego (83. Hahn), Nagy Á. (71. Kleinheisler), Szoboszlai, Schäfer, Nagy Zs.–Sallai (71. Vécsei), Sallói (58. Schön).

ALBÁNIA: Berisha–Ismajli, Kumbulla, Djimsiti (30. Veseli)–Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (85. Balliu)–Uzuni (67. Broja), Cikalleshi (67. Manaj), Cekici (45. Bajrami).

Cím
Magyarország–Albánia 0:1 (0:0)

Bevezető

Kiábrándító teljesítmény nyújtva a magyar válogatott 1:0-ra kikapott az albánoktól a Puskás Arénában rendezett vb-selejtezőn.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment